Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkopen op Horecava 2002 stijgen

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam RAI

Horecava 2002
11 jan 2002

VERKOPEN OP HORECAVA 2002 STIJGEN

De economische stagnatie eind vorig jaar binnen de horeca heeft geen invloed op de bestedingen van ondernemers die de Horecava bezochten. Horecava 2002 had 771 exposanten en 59.110 bezoekers. Ondanks het feit dat het bezoekersaantal iets lager ligt dan twee jaar geleden is het aantal bestellingen en offertes met bijna eenderde toegenomen. Nieuw op de Horecava waren het Biologische Plein en het Halal Paviljoen. Beide presentaties stonden volop in de belangstelling en werden door ongeveer een kwart van de bezoekers bezocht. Horecava 2002 vond plaats van 7 tot en met 10 januari 2002 in Amsterdam RAI.

Markttrends
De gestegen aankoopintenties zijn opmerkelijk gezien de cijfers die het Bedrijfschap Horeca & Catering tijdens de Horecava bekendmaakte. Horecabedrijven hadden in het 4e kwartaal gemiddeld ruim een kwart minder inkomsten. Voor de bestedingen op de Horecava had dat geen effect. De meeste bezoekers bezochten de Horecava vooral om op de hoogte te raken van hun vakgebied, nieuwe producten en ideeën te zien en met leveranciers bij te praten. Daar sluit de interesse voor halal en biologisch op aan. Twee op de vijf bezoekers geven aan geïnteresseerd te zijn in biologische voeding, eenzelfde aantal heeft belangstelling voor halal. Meer dan de helft is van mening dat het belang van beide voedingstrends in de horeca zal toenemen.

Exposanten geven in een eerste reactie een positief oordeel over de kwaliteit van de bezoekers. De voorlopige resultaten van een enquête onder bezoekers onderstrepen dit. Bijna driekwart van de werkzame bezoekers heeft een leidinggevende functie. Dat past bij het gegeven dat eveneens driekwart betrokken is bij aankoopbeslissingen. Vrijwel alle bezoekers waren tevreden over hun bezoek. Ze beloonden de beurs met het schoolcijfer 7,4. Overigens is de Horecava alleen toegankelijk voor vakbezoekers.

T-Tip wint Horecava Innovation Award
Voor de tweede maal werd de Horecava Innovation Award (gesponsord door NUON) uitgereikt. Uit 130 inzendingen koos een onafhankelijke jury de T-Tip als overall winnaar. De T-Tip van @dvancement is een kartonnen onderzettertje voor natte theezakjes dat geknoei aan tafel voorkomt. De T-Tip komt ook als beste uit de bus in de categorie Interior & Design. In de categorie Food & Beverage gaat de onderscheiding naar de aardappelbodems van Quality Quisine. Bij Equipment wint de Bottlenecker (glasversnipperaar) van de gelijknamige firma. In de nieuwe categorie Services gaat de hoogste eer naar ResV3, software voor restaurantreserveringen van RESweb. De Award werd uitgereikt door Thérese Boer, mede-eigenaresse van restaurant De Librije in Zwolle.

Horecava 2003
De volgende Horecava wordt gehouden van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari 2003 in Amsterdam RAI.

Amsterdam, 10 januari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie