Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peter Debye prijs 2001 voor hoogleraar informatica Mitchell

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit Maastricht
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Maastricht

Afdeling Communicatie

Persbericht 11 januari 2002

Uitreiking tijdens Dies Natalis Universiteit Maastricht Peter Debye prijs 2001 toegekend aan Amerikaanse hoogleraar informatica Mitchell

Prof.dr. Tom Mitchell van de Carnegie Mellon University (VS) krijgt de Peter Debye prijs 2001 voor zijn wetenschappelijke prestaties op het gebied van kunstmatige intelligentie, kennistechnologie en programmeren. Mitchell ontvangt de prijs tijdens de viering van de 26ste Dies Natalis van de Universiteit Maastricht (UM) op 11 januari.

De Peter Debye-prijs is genoemd naar de in 1966 overleden Maastrichtse natuurkundige en Nobelprijswinnaar. Het prijsbedrag van tienduizend euro wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Edmond Hustinx te Maastricht. De prijs is negen keer eerder uitgereikt. John R. Vane die de Peter Debyeprijs 1980 op het gebied van hart- & vaatziekten en immunologie kreeg samen met Salvador Moncada, ontving later een Nobelprijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie