Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2002
Politieberichten districten stad Utrecht, 09.35 uur

Bouwlamp veroorzaakt hinder vliegverkeer

UTRECHT Donderdagavond kreeg de politie een melding van Schiphol dat piloten hinder ondervonden van lampen die in de lucht zouden schijnen.

Omstreeks 20.45 uur stelden agenten een onderzoek in bij het bedrijventerrein Papendorp ter hoogte van het Knooppunt Oudenrijn. Op een zeven verdiepingen tellend gebouw in aanbouw zagen de agenten de lampen staan.

Na een kleine klimtocht zagen de agenten kans om op het dak van het gebouw te komen en de lampen - die middels een grote aggregaat werden gevoed - uit te zetten. De bouwonderneming zal gevraagd worden de lampen voortaan naar beneden te richten in plaats van in de lucht.

Bestuurster onder invloed

UTRECHT Tijdens een gordelcontrole donderdagmiddag op de Lunettenbaan werd een vrouw aangehouden die onder invloed van alcohol was.

Agenten hielden omstreeks 15.30 uur een gordelcontrole. Tijdens de controle moest een 40-jarige vrouw uit Utrecht een blaastest afleggen omdat zij sterk naar alcohol rook. De vrouw blies een F (Fail) en werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Uit de ademanalyse bleek dat de Utrechtse 2,3 promille alcohol in haar lichaam had. Dit is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van twaalf uur werd zij naar huis gestuurd. Uit onderzoek bleek dat de vrouw al eerder met alcohol op achter het stuur was aangehouden.

Bij de gordelcontrole werden 190 automobilisten gecontroleerd. Voor 15 bestuurders werd een bekeuring van 40,= uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel

Doorrijden na aanrijding letsel

UTRECHT Op het Willem van Noortstraat vond donderdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte en de veroorzaker doorreed.

Een 59-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 13.45 uur op haar fiets over de Willem van Noortstraat in de richting van het Willem van Noortplein. Vanuit de richting van de Antonius Matheuslaan kwam een tot nu toe onbekende automobilist die in de richting van de Van Humboldstraat.

Ter hoogte van de kruising wilde de automobilist linksaf slaan de Van Humboldstraat in. Hierbij zag hij de vrouw op de fiets over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De Utrechtse reed tegen de zijkant van het voertuig aan en viel op de grond. De bestuurder van de auto zette zijn auto in zijn achteruit en reed weg. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden met gestolen spullen

UTRECHT Op de Javastraat werd donderdagmiddag een man aangehouden met gestolen goederen.

Omstreeks 14.30 uur zagen agenten een man op de Javastraat een autoradio proberen te verkopen aan een voorbijganger. De agenten vertrouwden het niet en besloten de verkoper te controleren. De agenten spraken 46-jarige man uit Utrecht aan en constateerde dat hij nog een aantal autoradios in zijn tas had.

Op de vraag waar de goederen vandaan kwamen kon de Utrechter geen antwoord op geven. Tijden de fouillering kwam een Nederlands paspoort op een andere naam uit zijn zak. Hierop verklaarde de man dat hij deze had gevonden. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt nog of er aangiftes bestaan van de gestolen autoradios.

Slachtoffer houdt woninginbreker aan
UTRECHT Donderdagmorgen werd de politie gestuurd naar een inbraak in een woning aan de Abel Tasamanstraat waarbij een rugzak gestolen was.

Een 26-jarige man uit Utrecht ontdekte donderdagmorgen omstreeks 09.30 uur dat er ingebroken was in zijn woning aan de Abel Tasmanstraat. Buiten de woning vond het slachtoffer nog een aantal kledingstukken van hem terug. Vermoedelijk had de inbreker een rugzak meegenomen.

Enige tijd later stond het slachtoffer bij de bushalte op de Graad van Roggeweg. Plotseling werd hem een rugzak te koop aangeboden. De man herkende direct zijn eigen rugzak en sprak de verkoper hier op aan. Die schrok geweldig en wilde weglopen. De 26-jarige Utrechter zag kans de inbreker te overmeesteren en in afwachting op de komst van de politie vast te houden.

De agenten hebben de 39-jarige verdachte uit Utrecht overgenomen en voor verhoor ingesloten op het bureau. Het slachtoffer kreeg zijn rugzak met inhoud weer terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie