Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RAI tevreden over motorverkopen in 2001

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

RAI tevreden over motorverkopen in 2001

(14 januari 2002)

In 2001 zijn in totaal 17.562 motorfietsen geregistreerd. Ine Cup, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers binnen de RAI Vereniging, stelt dat tevredenheid overheerst. 2001 Is een grillig jaar geweest en natuurlijk hebben wij ook last gehad van het afnemende vertrouwen in de economie bij consumenten. Maar als je bedenkt dat een motorfiets vaak als hobbyproduct erbij wordt aangeschaft, dan hebben we het met zijn allen gewoon goed gedaan. Het aantal verkochte motorfietsen in 2001 ligt zon 10 procent lager dan in 2000 (19.607). Voor het nu net begonnen jaar heeft de RAI geen prognose afgegeven.

De meeste motorfietsen die vorig jaar werden verkocht, waren zogenaamde tourmodellen (27 procent). Met deze motorfietsen worden naast toerritten in de vrije tijd ook veel ritten voor woon-werkverkeer gemaakt. De klasse Super Sport is, met een marktaandeel van 24 procent, na de tour-modellen de één na populairste klasse. Het marktaandeel van de motorscooters is in Nederland inmiddels al 5 procent. Nog wel bescheiden maar er zit een duidelijke groei in dit segment.

Als alleen wordt gekeken naar de cilinderinhoud van de verkochte motorfietsen in 2001, dan valt op dat de Nederlandse motorrijder een duidelijke voorkeur heeft voor zware motorfietsen (meer dan 950 cc). De groei in dit segment bedroeg in het afgelopen jaar zon zes procent waarmee het marktaandeel 41 procent is geworden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie