Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nominaties inzenden voor Leidse emancipatieprijs

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Nominaties inzenden voor 1 februari

Wie wint dit jaar de emancipatieprijs?

Geen speciaal thema dit jaar, dus volop mogelijkheden om de volgens u meest geëmancipeerde Leidenaar op te geven voor de Pieternel Rolprijs. Alle vrouwen én mannen, die zich inzetten voor vrouwenemancipatie, kunnen worden genomineerd.

CULTUUR EN EDUCATIE - De jury van de Pieternel Rolprijs zal dit jaar voor het eerst letten op nieuwe ideeën voor projecten in de toekomst. De prijs kan zo ook als aanmoedigingsprijs dienen. Vorig jaar won Marga van Deenen, rugbycoach bij DIOK, de prijs, omdat zij liet zien dat rugby ook een vrouwensport is. De winnaar of winnares ontvangt 2500 euro en een beeldje van kunstenares Maja van Hall als wisseltrofee. De prijs zal op 8 maart worden uitgereikt in het Leidse Volkshuis.

Hoe werkt de prijs?
Iedereen kan een Leidse inwoner nomineren die zich aantoonbaar heeft ingezet voor vrouwenemancipatie. Leidse verenigingen of instellingen kunnen ook worden genomineerd. De naam van de genomineerde, het adres en het telefoonnummer moeten naar de gemeente worden opgestuurd. Dat geldt ook voor de gegevens van de aandrager, zodat de jury eventueel nadere informatie kan opvragen. Een korte beschrijving van de resultaten die door de genomineerde zijn bereikt en de motivering voor de voordracht moeten daarbij natuurlijk ook worden meegezonden. Dat alles moet voor 1 februari binnen zijn op het volgende adres: gemeente Leiden, dienst Cultuur en Educatie, ter attentie van Esther Oortwijn, postbus 9100, 2300 PC, Leiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie