Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 13.05 uur) Vrijdag 11 januari 2002

Geleen, snelheidscontroles:
Op donderdag 10 januari 2002 tussen 10.15 en 15.50 uur hebben in Geleen op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. De plaatsen waar de controles plaatsvonden betroffen de Beekstraat, Spaubeeklaan, de Rijksweg Noord, en de Henri Hermanslaan. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1124 motorvoertuigen waarvan 227 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Zestien bestuurders kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, diefstal van benzine uit geparkeerde autos: Twee 19 jarige inwoners van Sittard zijn donderdagmiddag door de politie aangehouden nadat getuigen gezien hadden hoe het tweetal benzine uit geparkeerde personenauto stal.
De getuigen zagen donderdagmiddag omstreeks 13.10 uur dat twee mannen op de parkeerplaats van de NS op de Geerweg te Sittard met behulp van een jerrycan en een tuinslang bezig waren om benzine te stelen uit een geparkeerde personenauto. De getuigen waarschuwden de politie die beide mannen aantroffen op de parkeerplaats. Het tweetal wist uiteraard van niets maar de getuigen konden de politie het juiste verhaal vertellen. In de auto van het tweetal werd in de kofferruimte de jerrycan en de tuinslang aangetroffen. De auto stond naast een auto waarvan de tankdop verbroken was terwijl er tevens een tweede auto met een verbroken tankdop op de parkeerplaats werd aangetroffen. Het tweetal werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij zijn in de loop van de middag in verzekering gesteld.

Geleen, woninginbraken:
Mogelijk in de vroege avonduren van donderdag 10 januari 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Jupiterstraat te Geleen. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het forceren van het slot in een achterdeur. De woning bleek grotendeels doorzocht te zijn waarbij juwelen, twee horloges en een klein geldbedrag ontvreemd werden.
In een woning aan de Munstersgoedstraat te Buchten werd eveneens een inbraak gepleegd. De inbreker verschafte zich de toegang vermoedelijk door gebruikmaking van een valse sleutel. De woning werd geheel doorzocht waarbij een videocamera, een GSM en een fototas met fototoestel werden ontvreemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie