Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzet militairen voor toezicht slikcellen Schiphol

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Rietkerk: desnoods inzet militairen voor toezicht slikcellen Schiphol

11 januari 2002
Als er geen of te weinig toezicht is op de slikcellen op Schiphol, dan moet volgens Tweede Kamerlid Theo Rietkerk particuliere beveiliging worden ingeschakeld, en desnoods het leger. Slikcellen zijn de cellen waarin bolletjesslikkers hun bolletjes drugs kunnen uitpoepen. De inzet van militairen mag volgens Rietkerk niet anders worden gezien dan als een tijdelijke noodmaatregel, die alleen moet worden genomen als niemand anders toezicht kan houden op de slikcellen.

Rietkerk noemt de constatering van de gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen, dat drugskoeriers met 10.000 XTC-pillen op zak uit Nederland naar de Nederlandse Antillen terugkeren, "ernstig". Theo Rietkerk heeft minister Korthals vorige week reeds schriftelijk gevraagd om opheldering over het niet aanhouden of niet dagvaarden van drugskoeriers. Hij heeft nu Korthals gevraagd om in de brief waarin de minister een antwoord geeft op Rietkerk's vragen ook het punt over de omgang met drugskoeriers op Schiphol mee te nemen en aan te geven welke maatregelen hij denkt te nemen om deze kwestie aan te pakken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie