Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

200 Miljoen Kerst- en Nieuwjaarskaarten

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
TNT Post Groep NV

200 miljoen Kerst- en Nieuwjaarskaarten

11 januari 2002

In december 2001 telde PTT Post maar liefst 200 miljoen Kerst- en nieuwjaarskaarten. Nederland verstuurde massaal zijn wensen per post. Ondanks toename van andere communicatiemogelijkheden blijft het persoonlijke kaartje bijzonder populair.

40.000 km kaartjes
De week voor Kerst was de drukste periode voor PTT Post. In drie dagen op rij werden 120 miljoen poststukken bezorgd, zon 40 miljoen stuks decemberpost per dag. De totale lengte van alle Kerst- en Nieuwjaarskaarten van 2001 is genoeg voor een lint rondom de aarde.

Vertienvoudigd
Het aantal bestellingen van Decemberzegels via postshop - het internet- en postorderkanaal van PTT Post voor consumenten - is vergeleken met het jaar 2000 meer dan vertienvoudigd. De Decemberzegels blijven ook na de decemberperiode geldig. Voor het bijplakken tot het geldende tarief is de speciale 12 Eurocentzegel beschikbaar.

Koninklijke PTT Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent.
TPG heeft ongeveer 139.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 9,9 miljard. In het eerste negen maanden van 2001 is de omzet gestegen met 16,6%. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie