Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanmelding kandidaten Pieternel Rolprijs Leiden van start

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Aanmeldingstermijn kandidaten voor Pieternel Rolprijs van start

Bewoners, verenigingen en instellingen in de gemeente Leiden kunnen tot 1 februari aanstaande kandidaten voordragen voor de Pieternel Rolprijs. De Pieternel Rolprijs is de emancipatieprijs die de gemeente Leiden sinds 1993 jaarlijks op 8 maart, Internationale Vrouwendag, uitreikt. Personen, verenigingen of instellingen die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie van vrouwen, komen voor deze prijs in aanmerking.

Voorgaande jaren was de Pieternel Rolprijs gekoppeld aan een bepaald thema. In 2002 is dat niet het geval: iedereen die zich op het gebied van emancipatie heeft onderscheiden, kan meedingen. Daarbij kan gedacht worden aan (vrouwen-)emancipatie op het werk, thuis en/of in het verenigingsleven. De jury zal dit jaar ook speciale aandacht besteden aan personen die ideeën hebben voor nieuwe projecten op het gebied van emancipatie. De uitreiking van de emancipatieprijs 2002 vindt plaats op 8 maart 2002, om 19.30 uur in het Leidse Volkshuis (Apothekersdijk 33a, Leiden).

Voordrachten van kandidaten voor de Pieternel Rolprijs moeten uiterlijk 1 februari 2002 binnen zijn. Iedereen kan een voordracht indienen bij de jury. Voorwaarde is wel dat de voorgedragen kandidaat Leids is. Bij de voordracht moeten de volgende gegevens worden vermeld.

· Naam, adres en telefoonnummer van betrokken persoon, vereniging of instelling. Als het om een individu gaat, graag ook vermelden voor welke vereniging of instelling die persoon actief is.
· Naam, adres en telefoonnummer van degene die de voordracht doet, zodat de jury eventueel aanvullende informatie kan opvragen.
· Een korte beschrijving van de resultaten die door de kandidaat geboekt zijn op het gebied van emancipatie en de reden van de voordracht.

Voordrachten kunnen worden gestuurd naar:
Gemeente Leiden, dienst Cultuur en Educatie, t.a.v. Esther Oortwijn Postbus 9100
2300 PC Leiden

Inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. De jury zal uit de inzendingen een prijswinnaar voordragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie