Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda wil overleg met ministers Netelenbos en Pronk

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

11-01-2002

Gemeente Breda wil overleg met ministers Netelenbos en Pronk

Het college van Breda wil op zeer korte termijn overleg met ministers Netelenbos van VenW en Pronk van VROM over het gebruik van grote hoeveelheden AVI-bodemas bij de aanleg van van de HSL/A16. Het college heeft dit vandaag verzocht in een brief aan beide ministers. AVI-bodemas bestaat uit korrels verbrand huisvuil. Deze worden toegepast als bouwstof in de bedding van de HSL en de A16. Dit mag alleen onder strikte voorwaarden.

Van minister Pronk is na uitnodiging voor overleg in december nog geen reactie ontvangen. Het overleg zou gaan over de consequenties van een TNO-rapport over de bepaling van de gemiddeld hoogste grondwaterstand (GHG) op het tracé van de HSL. De GHG moet worden berekend om toepassing van avi-bodemas mogelijk te maken op een veilige afstand tot het grondwater. Verder is ook nog geen antwoord ontvangen op andere vragen aan het ministerie van VROM over de bovenafdichting bij de toegepaste AVI-bodemassen.

De gemeente wil van minister Netelenbos de garantie dat de verwerking van de AVI-bodemassen bij de aanleg van de HSL/A16 vanuit milieuoogpunt verantwoord is en dat de aangebrachte materialen in de toekomst geen verontreiniging van de bodem veroorzaken. Dringend is een reactie gevraagd op: de kwaliteit en duurzaamheid van de tijdelijke afdekking en de definitieve afdichting, de onderafdichting en inzicht in de herkomst en de kwaliteit van de AVI-bodemassen.

Breda, 11 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie