Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 11-01-2002

1e Persbericht 11 januari 2002
Eindhoven: Bedreigingen na morsen drank
Donderdagavond rond 22.50 uur zijn in een horecazaak aan het Stationsplein twee inwoners van Veghel (22 en 24 jaar oud) aangehouden. De twee uitten bedreigen tegen horecapersoneel nadat er een beetje drank gemorst was. Een van de twee had een flesje in zijn handen en probeerde dat stuk te slaan en daarmee de bedrijfsleider te steken. Die kon dat voorkomen door de man naar de grond te werken en het flesje weg te gooien. De twee mannen bleven het horecapersoneel echter flink bedreigen. Omstanders hebben een van de twee vastgehouden tot de gewaarschuwde politie het duo overnam. Ze zijn op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Diefstal post
Vrijdagmorgen rond 4.20 uur zijn in de Willemstraat twee jongens ( beiden 19 jaar oud) uit Barneveld aangehouden. Surveillerende agenten betrapten het duo terwijl ze bezig waren om post uit een brievenbus van De Regent te vissen. Ze hadden al enkele brieven buit gemaakt. Bij het zien van de agenten gingen de twee er te voet vandoor maar ze kwam niet ver. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt en de post is terug in de brievenbus.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden
Vrijdagmorgen rond 5.45 uur is op de Boschdijk een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd door agenten op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een woning aan de Boschdijk. Uit een schuurtje had de man al een fiets gestolen. Die fiets had hij gebruikt om op het dak te klimmen. Hij was juist bezig een via een dakgoot een bovenlicht open te wrikken toen de agenten hem dwingend vroegen om toch maar naar beneden te komen. Hij had verder nog niets buit gemaakt. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Winkeldief verzet zich hevig
Donderdagmiddag rond 15.45 uur is in een supermarkt in de Kerkstraat in Deurne een 24-jarige Helmonder aangehouden. De man werd door een klant van de supermarkt op heterdaad betrapt tijdens diefstal van 22 pakjes shag. De vrouw meldde de diefstal en winkelpersoneel kreeg hulp van twee mannen die de dief aanhielden. De dief verzette zich hevig maar ontkwam niet aan de twee hulpvaardige burgers. Agenten namen even later de man over. Hij is ingesloten en worden vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris. Hij had namelijk al een reeks winkeldiefstallen op zijn naam.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur heeft de politie op de Witvenseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 355 gecontroleerde voertuigen reden er 11 te snel. De snelste reed 107 in plaats van de toegestane 80 km/u.

Waalre: Zakkenrollen
Een 64-jarige vrouw uit Waalre is donderdagmiddag rond 15.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tijdens het winkelen in een supermarkt aan De Bus bemerkte de vrouw dat haar portemonnee met ongeveer 250 euro gestolen was.

Beek en Donk: Man ernstig gewond na botsing tegen boom Een 19-jarige man uit Gemert is donderdagavond rond 18.15 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Peeleindseweg in Beek en Donk. De Gemertenaar verloor in een bocht richting Gemert de macht over zijn stuur en botste tegen een boom. Het slachtoffer raakte bekneld in het wrak en moest daar door de brandweer uit bevrijd worden. Hij is met een beenfractuur, ernstige snijwonden en inwendig letsel opgenomen op de IC van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
Donderdagmorgen rond 11.00 uur is in een woning aan de Raadstraat in Helmond een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoners hadden 450 hennepplanten op verschillende plaatsen in de woning ondergebracht. De stroom voor de kwekerij werd illegaal omgeleid. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Tegen de 28-jarige bewoonster is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. Een 41-jarige bewoner is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Poging doodslag bij beroving bij Opsporing Verzocht Op maandag 14 januari 2002 besteedt het Avro-programma Opsporing Verzocht aandacht aan een beroving die op 24 november in Helmond gebeurde. Op die zaterdagavond werd een 33-jarige Helmonder tussen 18.30 en 19.30 uur van zijn auto, een blauwe Opel Tigra met het kenteken XB-PX-93, beroofd. De man had de auto te koop aangeboden. Twee mannen kwamen bij hem aan de deur. Zij hadden interesse in de auto en wilden een proefrit maken. Tijdens de proefrit wilde een van de mannen rijden. Toen ze van plaats wisselden reed de man plotseling weg. De eigenaar stond buiten de auto. Hij rende achter de auto aan en kon de spoiler vastgrijpen. De mannen reden vanaf de Deltaweg, Rivierensingel en Deurneseweg naar Brouwhuis. De bestuurder remde en reed slingerend om de eigenaar van de auto te werpen. De man hield echter vast. In Brouwhuis stopte de bestuurder en reed met de auto achteruit tegen een boom. Hierdoor kwam de eigenaar van de auto klem zitten en moest de auto loslaten. De twee mannen reden met zijn auto weg en de man is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Heeze / Bergeijk: Twee bestuurders onder invloed Op de Sterkselseweg in Heeze is donderdag om 18.15 uur een 41-jarige man uit het Belgische Bocholt bekeurd omdat hij dronken achter het stuur zat. Surveillerende politiemensen hadden de auto even daarvoor in de berm zien staan. Bij controle bleek dat de man die toen achter het stuur zat, een 43-jarige man uit Bergeijk, gedronken had. Omdat hij niet reed werd hij gewaarschuwd niet te gaan rijden. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren. De 41-jarige Belg zat toen naast de bestuurder. Tien minuten later zagen ze de auto rijden en zat de Belg achter het stuur. Hij bleek ook gedronken te hebben en blies 1,95 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man uit Bergeijk zou in de auto wachten totdat zijn maat terug was. De auto bleek toch weg te zijn. Een politiepatrouille in Bergeijk werd gewaarschuwd en die kon de 43-jarige man uit Bergeijk om 20.25 uur op de Nieuwstraat in Bergeijk achterhalen. Hij blies bijna 2 promille. Ook hij was zijn rijbewijs kwijt. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak in loods
Tussen dinsdagmiddag en donderdagavond is ingebroken in een loods bij een woning aan de Liesselseweg. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de loods werden 30 halogeenlampen en 15 rollen tape gestolen. De waarde is ongeveer 780,=.

Deurne: Inbraak bij bedrijf
Donderdagavond, even voor middernacht, is ingebroken bij een bedrijf aan de Vlierdenseweg. Een ruit werd vernield. De inbrekers namen een kluisje met enkele duizenden guldens en euros mee. Ook werden vier gsms gestolen.

Eersel: Onder invloed
Op de N397, de weg Valkenswaard Eersel, is vrijdag om 1.50 uur een 30-jarige automobilist uit Maarheeze betrapt op het rijden onder invloed. De man weigerde alle medewerking. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie