Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

berichten van vrijdag
15:40 vrijdag 11 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Fraude met creditcards

Op dit moment is er een bende actief die met gestolen creditcards goederen proberen te kopen. De mannen hebben het vooral gemunt op benzinestations. Hun werkgebied is heel Nederland. Volgens het bureau Interpay, dat de geldtransacties doormiddel van o.a. creditcards regelt, gaat het om een groep mensen van Somalische afkomst. Diverse benzinestations in noordoost Drenthe zijn bezocht door deze lieden. Bij een station in Bareveld zijn deze mensen ook geweest. Ze bleken meerdere creditcards bij zich te hebben. Het viel het de pomphouder op dat de creditcard van een donker gekleurde man de naam Nieboer vermelde. Hij vertrouwde dat niet en drukte op de alarmknop. Hierop verlieten de mannen het station en verdwenen in een auto. De verdachten proberen een aantal creditcards in de winkel uit. Als de kaartlezer van een winkelier online is geeft de deze een melding dat de kaart ongeldig is. Als de winkelier niet online is worden de gekochte goederen meestal afgegeven. De winkelier weet dan niet dat de kaart ongeldig is. Het advies is dan ook dat een winkelier met Interpay belt en het nummer van de creditcard doorgeeft. Daar krijgt men dan te horen of de card nog geldig is!

50.000 Spooknota's verzonden

Het bedrijf DATA Flexion Solution uit Eindhoven heeft onlangs 50.000 !! spooknota's richting het noorden gestuurd. Als bedrijven geconfronteerd worden met deze nota's verzoeken wij dit door te geven aan de politie.

Sociaal rechercheur met mes bedreigd
RODEN. In Roden is vanmorgen een 50 jarige sociaalrechercheur bedreigd met een mes. De rechercheur was bezig met een onderzoek naar uitkeringsfraude. Daartoe stelde hij een onderzoek in bij een woning aan de Schultelaan. Tijdens dat onderzoek werd hij meerdere malen beledigd door de bewoonster die op een gegeven moment op hem toe kwam lopen en de rechercheur met een mes bedreigde. Door de politie van Roden is de 54 jarige vrouw aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Het mes, een stalen broodmes, is inbeslaggenomen. De vrouw krijgt een proces-verbaal


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie