Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man aangehouden op verdenking van oplichting in Tegelen

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 11-01-2002
Mediaberichten 11 januari (16.30 uur)

TEGELEN Man aangehouden op verdenking van oplichting

TEGELEN De politie heeft dinsdag een 55-jarige inwoner van Tegelen aangehouden die in verband wordt gebracht met een oplichtingszaak. De man wordt ervan verdacht meerdere mensen uit heel Nederland te hebben opgelicht voor een bedrag van ruim 100.000 euro. In november vorig jaar meldde een 44-jarige man uit Tegelen zich bij de politie voor deze zaak. Hij verklaarde dat hij betaald had voor diverse goederen die de man hem uit een faillissementshandel had aangeboden, maar dat hij de goederen nooit meer gekregen had. Het zou om een bedrag van ruim 10.000 euro gaan. Toen hij hiervan aangifte deed bij de politie, wist hij direct een lijst te overhandigen met gegevens van 26 gedupeerden uit heel Nederland die hij door eigen research had weten samen te stellen. Het totale schadebedrag voor deze gedupeerden zou opgelopen zijn tot ruim 180.000 euro. Na overleg met Justitie werd de verdachte op 8 januari jl. in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Inmiddels heeft hij een tiental zaken bekend, waar een bedrag mee is gemoeid van ruim 100.000 euro. Het is niet uitgesloten dat gaandeweg het verdere onderzoek nog meer zaken aan het licht komen.

VENLO 18 aanhoudingen en ruim 12 kg drugs in beslag genomen

VENLO - Bij verschillende acties in het kader van de integrale aanpak van drugsoverlast en criminaliteit in de binnenstad van Venlo heeft de politie de afgelopen week 1.713 gram gram marihuana en ruim 10 kg. hashish in beslag genomen. Bij een controle van de auto van een 32-jarige Duitser uit Weikersheim trof de politie dinsdagavond omstreeks 21.50 uur een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. De man bleek zeker 10 kilo hash en een kilo marihuana te vervoeren. De drugs werden in beslag genomen en zullen ter vernietiging worden aangeboden. De politie heeft afgelopen week 18 mensen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en de in hun bezit zijnde kleine hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen. Bij een inval in een woning aan de Roermondsepoort werd 400 gr. marihuana en 75 gram hash in beslag genomen. De vier aanwezige bezoekers werden aangehouden. Onder hen bevond zich een 17-jarige meisje uit Belfeld, dat een vlindermes in haar bezit bleek te hebben, hetgeen door de politie in beslag is genomen. Tegen de beheerder van het pand werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een boete van 1050.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie