Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 12-01-2002

Datum nieuwsfeit: 12-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 10.35 uur

Parkeertoezicht

UTRECHT Naar aanleiding van klachten uit de wijken Uithof en Rijnsweerd heeft de parkeerpolitie vrijdagmiddag geparkeerde voertuigen gecontroleerd. De klachten bestonden uit het hinderlijk parkeren van voertuigen op fietsstroken en groenstroken. In totaal heeft de parkeerpolitie hiervoor 39 bekeuringen uitgeschreven.

Man rijdt door na diverse aanrijdingen

UTRECHT Rond 20.00 uur vrijdag reed tot tweemaal toe een 30-jarige man uit Utrecht door nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Briljantlaan. Hierbij reed hij tevens zonder lichten. Even later reed hij op de Oudegracht tegen een fietser aan. Deze, een 40-jarige man uit Utrecht, hield geen letsel over aan de aanrijding. De politie kon de verdachte op de Oudegracht aanhouden. Hij bleek gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 1.85. Bovendien bleek hij auto te rijden terwijl hij een rijontzegging had. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanrijding met gestolen auto

UTRECHT Vrijdag omstreeks 23.00 uur werd de politie gestuurd naar de Van Heuven Goedhartlaan, waar een aanrijding had plaatsgevonden. De inzittenden van de achterste auto waren weggerend. De bestuurder van deze auto was kennelijk niet in staat geweest op tijd te remmen waardoor hij bovenop zijn voorganger botste. De gegevens van deze voorganger zijn niet bekend bij de politie. De achterste auto bleek geforceerde sloten te hebben en was doorverbonden. Het voertuig is weggetakeld en zal door de technische recherche op sporen onderzocht worden. Later op de avond kwam een aangifte binnen waaruit bleek dat de betreffende auto eerder die avond gestolen was.

Onder invloed

UTRECHT Zaterdag om 02.35 hielden agenten een automobilist op de Minrebroederstraat een 29-jarige automobilist staande. De man stapte uit de auto en bleek erg onvast op zijn benen te staan. Hij is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij een promillage te hebben van 1.4. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdag rond 04.10 controleerden agenten een 32-jarige man uit Utrecht op de Lucasbrug. Direct bij het contact met de politie, vertelde de man dat hij gedronken had. Uit de ademtest bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 1.5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie