Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 12-01-2002

Datum nieuwsfeit: 12-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-01-2002
1e Persbericht 12 januari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van diefstal auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op een parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Op het parkeerterrein trof de politie rond 22.00 uur drie verdachte personen aan in een auto waarin een doorverbinding was gemaakt. De 26-jarige Helmondse bestuurder en de twee inzittenden, een 18-jarig meisje uit Oostelbeers en een 19-jarig meisje uit Eindhoven, werden ter plaatse aangehouden. Kort daarna werd nog een 29-jarige verdachte man uit Son en Breugel aangehouden. De man liep in de richting van de auto en vroeg aan de bestuurder wat er aan de hand was. De verdachte gaf aan dat hij bij het drietal hoorde. Bij de 26-jarige verdachte werden tijdens de fouillering hasj, een kokertje met heroïne en een kokertje met een nog onbekende inhoud aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte automobilist weigert elke medewerking Op de Edisonstraat is vrijdagavond rond 21.40 uur onder hevig verzet een 30-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte kort daarvoor op de Edisonstraat met een auto met alarmlichten, zonder gewone verlichting, rijden. Uit onderzoek bleek dat het kentekenbewijs van de auto was geschorst en dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien had de politie het sterke vermoeden dat de man een behoorlijke slok op had. De man weigerde elke medewerking. Hij wilde niet mee naar het politiebureau en weigerde eveneens mee te werken aan een ademanalyse. Hij verzette zich hevig en bedreigde hierbij eveneens een agent. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Hij is ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bromfietser gaat onderuit
Op de kruising Beemdstraat Lodewijkstraat is vrijdagmiddag rond 15.15 uur een 57-jarige man uit Eindhoven met zijn bromfiets onderuit gegaan. De man had zijn bromfiets niet voortdurend onder controle waardoor hij viel. Hij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. Hij klaagde over pijn op zijn borst.

Eindhoven: Overval
Vrijdagavond rond 20.15 uur is een overval gepleegd op een winkel aan de Kruisstraat. Een onbekende man kwam via een achteringang het magazijn van de winkel binnen. Hij bedreigde een medewerker met een mes en vroeg om geld. De dader is vervolgens met een nog onbekende hoeveelheid Euros en guldens gevlucht. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg een muts en een shawl die hij voor zijn mond had gedaan. De dader heeft een donkere huidskleur.

Eindhoven: Bewoonster overloopt inbreker
Op de Van Gorkumlaan is vrijdagavond rond 20.20 uur een inbreker overlopen. Toen de 60-jarige bewoonster thuis kwam liep een man uit haar woning. Deze sloeg haar in haar gezicht waardoor de vrouw viel. Zij liep hierdoor een pijnlijke kaak en een aantal wondjes op haar handen op. De inbreker had zijn handen vol met Cds en is in een auto gevlucht. Uit de woning werden verder een TV, een video, een stereo en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag zaterdagochtend rond 3.30 uur op de Vestdijk een 24-jarige automobilist uit Eindhoven twee keer door rood rijden. Hierop achtervolgde de politie de verdachte die met hoge snelheid probeerde te ontkomen. Op de Verwerstraat besloot de man uiteindelijk om te stoppen waarop hij aangehouden werd. Een onderzoek wees uit dat hij een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 aan. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van verkeersongeval Op de kruising John F. Kennedylaan Onze Lieve Vrouwestraat zijn vrijdagavond rond 22.30 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 26-jarige automobilist uit Turnhout (België) reed over de Onze Lieve Vrouwestraat en een 20-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de John F. Kennedylaan. Op het eerdergenoemde kruispunt kwamen de twee autos met elkaar in botsing. De 20-jarige automobilist is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Beide bestuurders verklaren dat het verkeerslicht groen was toen ze de kruising opreden. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk en verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Vrijdagavond vond tussen 20.00 en 22.15 uur op de Strijpsestraat een verlichtingscontrole plaats. 16 fietsers en 1 bromfietser werden bekeurd voor het rijden zonder licht.

Eindhoven: Eigenaar auto en overbuurman overmeesteren dief Op de Hoogstraat is vrijdagmiddag rond 17.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door de 43-jarige eigenaar en zijn overbuurman toen hij inbrak in zijn auto die op de Hoogstraat stond geparkeerd. Er ontstond een worsteling tussen de twee mannen en de verdachte. Hierbij werd de eigenaar van de auto met een schroevendraaier bedreigd. Ook sloeg de verdachte een achterraam van de auto stuk in een ontsnappingspoging. Uiteindelijk kon het duo de verdachte overmeesteren en werd hij overgedragen aan de politie. De verdachte had de autoradio, die uit het voertuig was weggenomen, in zijn jaszak zitten. Hij deed hiervan afstand. De autoradio is weer terug bij de eigenaar. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Gestolen fiets terecht
De politie heeft vrijdagavond op de Strijpsestraat rond 21.00 uur een 31-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf de Dommelstraat in de nacht van 30 op 31 december van het afgelopen jaar. De politie controleerde het framenummer van de fiets van de verdachte en ontdekte dat deze als gestolen stond geregistreerd.

Eindhoven: Aangehouden voor bekladden raam
Op de Ericastraat is vrijdagavond rond 20.00 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De verdachte werd op heterdaad door de politie betrapt toen hij een raam van een gebouw aan deze straat aan het bekladden was met een stift. Bij de verdachte werden twee stiften en een zakje hennep aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietser gewond
Bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Dierdonklaan de Kromme Geer is vrijdag rond 18.00 uur een 16-jarige fietser uit Helmond gewond geraakt. De 42-jarige automobiliste uit Helmond reed over de Dierdonklaan komende vanaf de Bakelsedijk. Op de eerder genoemde kruising kwam zij in botsing met de fietser die vermoedelijk over de Kromme Geer reed. De fietser is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de Willem Prinzenstraat heeft de politie zaterdagochtend rond 1.00 uur een hennepkwekerij met 182 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Geldrop: Automobilist ramt politiewagen tijdens achtervolging Na een wilde achtervolging kon zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Elzenhof een 18-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden worden. De politie zag de automobilist rond 2.30 uur met hoge snelheid de Wilhelminalaan inrijden en volgde hem. De automobilist reageerde op geen enkel stopteken en verhoogde zijn snelheid op de Beneden Beekloop. Tijdens de achtervolging reed de automobilist over een fietspad om de Nuenseweg te kunnen bereiken. De politie probeerde de op de Helze de automobilist tot stoppen te brengen door met een voertuig een rijstrook af te zetten. De automobilist liet zich hierdoor niet afschrikken en ramde het politievoertuig. Een agent kwam door de aanrijding met zijn hoofd tegen de deurstijl van de auto terecht en liep hierdoor lichte verwondingen aan zijn hoofd op. De verdachte is na de aanrijding uit zijn auto gesprongen en een woonwijk in gevlucht. Kort daarna zag men hem in de richting van de Elzenhof fietsen. Een agent probeerde hem aan te houden en kwam samen met de verdachte ten val. De verdachte rukte zich los en liep hard weg. Een paar meter verderop werd hij echter in zijn kraag gepakt en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Hij is ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Maarheeze: Onder invloed
Op de Koenraadtweg heeft de politie vrijdagavond rond 20.30 uur een 43-jarige automobilist uit Weert betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,10 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Leenderweg is vrijdagavond rond 22.30 uur een 31-jarige automobilist uit Geldrop betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Pieter Theeuwenlaan zijn vrijdagavond voor zover bekend enkele Amerikaanse dollars weggenomen. De dader is binnengekomen door een ruit aan de voorkant van de woning te vernielen.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Kempischebaan zijn vrijdag tussen 16.30 en 21.00 uur een videorecorder en ongeveer acht Cds gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie