Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 12-01-2002

Datum nieuwsfeit: 12-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-01-2002
1e Persbericht 12 januari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van diefstal auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op een parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Op het parkeerterrein trof de politie rond 22.00 uur drie verdachte personen aan in een auto waarin een doorverbinding was gemaakt. De 26-jarige Helmondse bestuurder en de twee inzittenden, een 18-jarig meisje uit Oostelbeers en een 19-jarig meisje uit Eindhoven, werden ter plaatse aangehouden. Kort daarna werd nog een 29-jarige verdachte man uit Son en Breugel aangehouden. De man liep in de richting van de auto en vroeg aan de bestuurder wat er aan de hand was. De verdachte gaf aan dat hij bij het drietal hoorde. Bij de 26-jarige verdachte werden tijdens de fouillering hasj, een kokertje met heroïne en een kokertje met een nog onbekende inhoud aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte automobilist weigert elke medewerking Op de Edisonstraat is vrijdagavond rond 21.40 uur onder hevig verzet een 30-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte kort daarvoor op de Edisonstraat met een auto met alarmlichten, zonder gewone verlichting, rijden. Uit onderzoek bleek dat het kentekenbewijs van de auto was geschorst en dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien had de politie het sterke vermoeden dat de man een behoorlijke slok op had. De man weigerde elke medewerking. Hij wilde niet mee naar het politiebureau en weigerde eveneens mee te werken aan een ademanalyse. Hij verzette zich hevig en bedreigde hierbij eveneens een agent. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Hij is ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bromfietser gaat onderuit
Op de kruising Beemdstraat Lodewijkstraat is vrijdagmiddag rond 15.15 uur een 57-jarige man uit Eindhoven met zijn bromfiets onderuit gegaan. De man had zijn bromfiets niet voortdurend onder controle waardoor hij viel. Hij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. Hij klaagde over pijn op zijn borst.

Eindhoven: Overval
Vrijdagavond rond 20.15 uur is een overval gepleegd op een winkel aan de Kruisstraat. Een onbekende man kwam via een achteringang het magazijn van de winkel binnen. Hij bedreigde een medewerker met een mes en vroeg om geld. De dader is vervolgens met een nog onbekende hoeveelheid Euros en guldens gevlucht. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg een muts en een shawl die hij voor zijn mond had gedaan. De dader heeft een donkere huidskleur.

Eindhoven: Bewoonster overloopt inbreker
Op de Van Gorkumlaan is vrijdagavond rond 20.20 uur een inbreker overlopen. Toen de 60-jarige bewoonster thuis kwam liep een man uit haar woning. Deze sloeg haar in haar gezicht waardoor de vrouw viel. Zij liep hierdoor een pijnlijke kaak en een aantal wondjes op haar handen op. De inbreker had zijn handen vol met Cds en is in een auto gevlucht. Uit de woning werden verder een TV, een video, een stereo en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag zaterdagochtend rond 3.30 uur op de Vestdijk een 24-jarige automobilist uit Eindhoven twee keer door rood rijden. Hierop achtervolgde de politie de verdachte die met hoge snelheid probeerde te ontkomen. Op de Verwerstraat besloot de man uiteindelijk om te stoppen waarop hij aangehouden werd. Een onderzoek wees uit dat hij een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 aan. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van verkeersongeval Op de kruising John F. Kennedylaan Onze Lieve Vrouwestraat zijn vrijdagavond rond 22.30 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 26-jarige automobilist uit Turnhout (België) reed over de Onze Lieve Vrouwestraat en een 20-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de John F. Kennedylaan. Op het eerdergenoemde kruispunt kwamen de twee autos met elkaar in botsing. De 20-jarige automobilist is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Beide bestuurders verklaren dat het verkeerslicht groen was toen ze de kruising opreden. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk en verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Vrijdagavond vond tussen 20.00 en 22.15 uur op de Strijpsestraat een verlichtingscontrole plaats. 16 fietsers en 1 bromfietser werden bekeurd voor het rijden zonder licht.

Eindhoven: Eigenaar auto en overbuurman overmeesteren dief Op de Hoogstraat is vrijdagmiddag rond 17.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door de 43-jarige eigenaar en zijn overbuurman toen hij inbrak in zijn auto die op de Hoogstraat stond geparkeerd. Er ontstond een worsteling tussen de twee mannen en de verdachte. Hierbij werd de eigenaar van de auto met een schroevendraaier bedreigd. Ook sloeg de verdachte een achterraam van de auto stuk in een ontsnappingspoging. Uiteindelijk kon het duo de verdachte overmeesteren en werd hij overgedragen aan de politie. De verdachte had de autoradio, die uit het voertuig was weggenomen, in zijn jaszak zitten. Hij deed hiervan afstand. De autoradio is weer terug bij de eigenaar. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Gestolen fiets terecht
De politie heeft vrijdagavond op de Strijpsestraat rond 21.00 uur een 31-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf de Dommelstraat in de nacht van 30 op 31 december van het afgelopen jaar. De politie controleerde het framenummer van de fiets van de verdachte en ontdekte dat deze als gestolen stond geregistreerd.

Eindhoven: Aangehouden voor bekladden raam
Op de Ericastraat is vrijdagavond rond 20.00 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De verdachte werd op heterdaad door de politie betrapt toen hij een raam van een gebouw aan deze straat aan het bekladden was met een stift. Bij de verdachte werden twee stiften en een zakje hennep aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietser gewond
Bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Dierdonklaan de Kromme Geer is vrijdag rond 18.00 uur een 16-jarige fietser uit Helmond gewond geraakt. De 42-jarige automobiliste uit Helmond reed over de Dierdonklaan komende vanaf de Bakelsedijk. Op de eerder genoemde kruising kwam zij in botsing met de fietser die vermoedelijk over de Kromme Geer reed. De fietser is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de Willem Prinzenstraat heeft de politie zaterdagochtend rond 1.00 uur een hennepkwekerij met 182 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Geldrop: Automobilist ramt politiewagen tijdens achtervolging Na een wilde achtervolging kon zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Elzenhof een 18-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden worden. De politie zag de automobilist rond 2.30 uur met hoge snelheid de Wilhelminalaan inrijden en volgde hem. De automobilist reageerde op geen enkel stopteken en verhoogde zijn snelheid op de Beneden Beekloop. Tijdens de achtervolging reed de automobilist over een fietspad om de Nuenseweg te kunnen bereiken. De politie probeerde de op de Helze de automobilist tot stoppen te brengen door met een voertuig een rijstrook af te zetten. De automobilist liet zich hierdoor niet afschrikken en ramde het politievoertuig. Een agent kwam door de aanrijding met zijn hoofd tegen de deurstijl van de auto terecht en liep hierdoor lichte verwondingen aan zijn hoofd op. De verdachte is na de aanrijding uit zijn auto gesprongen en een woonwijk in gevlucht. Kort daarna zag men hem in de richting van de Elzenhof fietsen. Een agent probeerde hem aan te houden en kwam samen met de verdachte ten val. De verdachte rukte zich los en liep hard weg. Een paar meter verderop werd hij echter in zijn kraag gepakt en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Hij is ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Maarheeze: Onder invloed
Op de Koenraadtweg heeft de politie vrijdagavond rond 20.30 uur een 43-jarige automobilist uit Weert betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,10 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Leenderweg is vrijdagavond rond 22.30 uur een 31-jarige automobilist uit Geldrop betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Pieter Theeuwenlaan zijn vrijdagavond voor zover bekend enkele Amerikaanse dollars weggenomen. De dader is binnengekomen door een ruit aan de voorkant van de woning te vernielen.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Kempischebaan zijn vrijdag tussen 16.30 en 21.00 uur een videorecorder en ongeveer acht Cds gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...