Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe keuzeprocedure Tielse Methode

Datum nieuwsfeit: 12-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tiel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tiel


Nieuwe keuzeprocedure Tielse Methode

De stadsjury heeft in samenspraak met vertegenwoordigers van de fracties in de gemeenteraad besloten de huidige keuzeprocedure van de Tielse Methode te staken en op zo n kort mogelijke termijn een nieuwe antwoordkaart te versturen en een keuzeprocedure te ontwikkelen die meer waarborgen biedt voor een individuele keuze. De Tielse Methode en de brochure met de daarin opgenomen projecten blijven nadrukkelijk gehandhaafd.

Sinds zaterdag 12 januari is de Tielse Methode onderwerp van gesprek in veel huishoudens in Tiel. De gemeente krijgt veel positieve reacties op dit initiatief van de gemeenteraad en op de brochure. Indieners van projecten zijn op vele manieren actief om hun project onder de aandacht te brengen. Kortom de Tielse Methode leeft!

De gemeente heeft echter ook negatieve signalen gekregen over de manier waarop in sommige gevallen met de antwoordkaarten en de keuzeprocedure wordt omgegaan. Er schijnen brochures en lege antwoordkaarten opgehaald te worden bij mensen.

Dit was aanleiding om maatregelen te nemen, waarmee naar de mening van de stadsjury en gemeenteraad recht wordt gedaan aan de bedoeling van de Tielse Methode en aan de inspanningen van de projectindieners en van Tielenaren die Tiel mee willen maken.
Hiermee wordt voorkomen dat door vermeende onregelmatigheden in het kiezen van projecten de uitslag op voorhand ter discussie staat. De deelname aan de Tielse Methode is zo groot dat het nodig blijkt deze nadrukkelijker in goede banen te leiden. Het zou onverantwoord zijn om de betrokkenheid van zoveel Tielenaren bij hun stad in diskrediet te brengen door een onjuist gebruik van de antwoordkaarten.

Alle huishoudens in Tiel zullen zo spoedig mogelijk van dit besluit en de vervolgprocedure op de hoogte worden gesteld en vrijdag 18 januari wordt de pers hierover persoonlijk ingelicht.
Indieners van projecten zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De presentatie van de projecten op de nieuwjaarsbijeenkomst van aanstaande zaterdag gaat gewoon door.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie