Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voormalig Staatsraad Kan overleden

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RAAD VAN STATE

Voormalig Staatsraad Kan overleden

VOORMALIG STAATSRAAD J.M. KAN OVERLEDEN

Het voormalig lid van de Raad van State, mr. Johannus Marinus Kan is afgelopen zaterdag, 12 januari, op 97 jarige leeftijd overleden. De heer Kan is van 1959 tot en met 1979, toen hij zijn pensioengerechtigde leeftijd haalde, lid geweest van de Raad van State. Vanaf 1976 was hij tevens Voorzitter van de Afdeling geschillen van bestuur.
Kan begon zijn carriere in het openbaar bestuur in 1938 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar werd hij in 1954 Secretaris-Generaal totdat hij in 1959 de overstap naar de Raad van State maakte.

Kan heeft een groot aantal toonaangevende publicaties op zijn naam staan over het staats- en administratiefrecht. Daarnaast is hij onder meer lid geweest van de Commissie Kals-Donner die zich bezig heeft gehouden met de grondwetsherziening.
mr. J.M. Kan, grootofficier in de orde van oranje nassau, is na een kort ziekbed op zijn geboortedag overleden (12.01.1905 - 12.01.2002). Hij is de zoon van voormalig minister J.B. Kan en de broer van de alom bekende cabaratier Wim Kan.
De crematie van mr. J.M. Kan zal in de loop van de week plaatsvinden.

13 jan 02 12:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie