Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-01-2002

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-01-2002 Persberichten politie regio Limburg Zuid (JvK)

District Maastricht.

Inbraak.
In de loop van zaterdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Emilionlaan. De achterdeur was opengebroken om binnen te kunnen. Vanaf een slaapkamer werden diverse sieraden gestolen.

Paintball schutters aangehouden..
De politie van Maastricht heeft zaterdagmorgen omstreeks 11.45 uur twee inwoners van het Belgische Tessenderlo aangehouden omdat ze met een paintballwapen hadden geschoten op een voorbijrijdende personenauto.
Een en ander vond plaats op de Fort Willemweg ter hoogte van het Frans van de Laarplein. De inzittenden van de met verf besmeurde auto lieten het er niet bij zitten en reden de twee daders, die vanuit hun auto hadden geschoten, klem om vervolgens de politie te waarschuwen. In de auto van de Belgen werd naast het wapen nog een grote hoeveelheid paintballs (verfpatronen) en enkele koolzuurpatronen aangetroffen. De twee werden voor nader onderzoek ingesloten.

District Sittard.

Ernstig gewond bij aanrijding..
Een 20-jarige automobilist uit Susteren is zondag omstreeks 00.50 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Middelweg in Beek. Voor zijn leven wordt gevreesd. De jongeman reed vermoedelijk met veel te hoge snelheid vanaf de Stationsstraat over de Middelweg in de richting van de Rijksweg. Door deze hoge snelheid werd een bocht niet gehaald en kwam daardoor op de linker weghelft terecht waar op dat moment een personenbusje met daarin vijf personen in tegen gestelde richting reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en raakten zwaar beschadigd. De inzittenden van het busje kwamen met de schrik vrij. De 20-jarige man uit Susteren raakte ernstig gewond. Hij werd naar het academisch ziekenhuis in Maastricht vervoerd.

Inbraak.
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Baanderthof in Sittard. De keukendeur werd geforceerd om binnen te komen. Vervolgens doorzocht men de hele woning. Voor zover kon worden nagegaan werd een fototoestel en enkele kaartspellen gestolen.

Bejaarde slachtoffer nep-monteur.
Een 77-jarige vrouw uit Sittard is zaterdag het slachtoffer geworden van een onbekende man die zich uitgaf als technisch medewerker van de woningvereniging. De man meldde zich voor omstreeks 11.00 uur bij haar woning aan de Plakstraat en zei dat hij de sluitingen van de ramen en deuren kwam controleren. De argeloze vrouw liet hem binnen en vroeg of hij een technische aanpassing aan een van de ramen kon doen. Dat bleek mogelijk maar er moest wel een aanbetaling gedaan worden, hetgeen vervolgens ook gebeurde. Hierna vroeg de man of hij het toilet mocht gebruiken. De man blijft vervolgens geruime tijd weg en doorzoekt dan vermoedelijk de woning. Als hij weer tevoorschijn komt verlaat hij de woning met de mededeling om later op de middag terug te komen om de aanpassing te verrichten. De bejaarde vrouw vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Ze komt tot de ontdekking dat een gouden armband en een horloge is gestolen en uit een portemonnee een bankbiljet van 100 gulden.
De vrouw deed aangifte bij de politie.

District Heerlen

60 bewoners AZC Schimmert elders ondergebracht. Bij het opnemen van de schade van de brand in het AZC te Schimmert bleek dat de woningen op de eerste en tweede verdieping van het hoofdgebouw onbewoonbaar waren. Daardoor moest voor 60 personen elders onderdak worden gevonden. Dit lukte vrij snel en wel in een AZC in Heerlen. Deze personen werden met busjes van de brandweer naar hun nieuwe tijdelijke onderkomen gebracht. De overige bewoners konden in de loop van de nacht weer hun woning betrekken. De technische recherche heeft vandaag een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Daarbij is niet komen vast te staan wat de oorzaak van de brand is geweest of hoe de brand is ontstaan.

District Kerkrade.

Inbraak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Hammolenweg in Kerkrade. Een deur werd ingetrapt om binnen te komen. De hele woning werd van boven tot beneden doorzocht. Voor zover was na te gaan werd enkel een som geld gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie