Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 13-01-2002

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2002 Persberichten district Rijn&Venen, 13.20 uur

Toezicht in Montfoort

MONTFOORT In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie zichtbaar toezicht in Montfoort. Er was veel uitgaande jeugd op de been. De sfeer was hier en daar broeierig waarbij de jongeren ageerden tegen de politie. Hiertegen is de politie normstellend opgetreden.

Zo maakte een 23-jarige man uit Montfoort rond 01.15 uur op de Heiliglevenstraat met de hand schietbewegingen richting politiemensen. De omstanders vonden het bovendien nodig om de politiemensen te beledigen. Hierop is de 23-jarige man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij het nodige verzet. Bovendien probeerde een vriendin, een 20-jarige vrouw uit Montfoort, een aantal malen de man te ontzetten. Daar zij niet luisterde naar de politiemensen werd zij voor belemmering aangehouden en eveneens naar het politiebureau overgebracht. Hondengeleiders konden de menigte op afstand houden. De vrouw werd later in de nacht met een procesverbaal voor belemmering weer naar huis gestuurd. De man zit nog vast voor verhoor.

Later die nacht, rond 01.45 uur op de Hoogstraat, vond een 24-jarige man uit Montfoort het nodig om een hitlergroet te brengen en beledigende taal te uiten aan passerende politiemensen. Hierop werd de man voor belediging aangehouden. Hij probeerde zich in eerste instantie te verzetten, maar liep uiteindelijk gewoon mee. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering aan het bureau troffen agenten vuurwerkbommetjes aan. Hiervoor heeft hij proces-verbaal gekregen. De man zit nog vast voor verhoor.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Zaterdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van de oprit Breukelerbrug Oost en de Straatweg (rotonde). In totaal hebben 65 bestuurders geblazen. Een 38-jarige vrouw uit Bussum bleek na ademanalyse op het politiebureau in Maarssen 0,95 promille alcohol in het bloed te hebben. Zij heeft een dagvaarding meegekregen. Een 36-jarige man uit Utrecht kon geen papieren laten zien. Hij ontving een bekeuring.

Van de weg gehaald

MIJDRECHT - Surveillerende agenten zagen zaterdag rond 15.00 uur een auto rijden waarvan bij navraag bleek dat deze onverzekerd en niet gekeurd was. Na staandehouding bleek de bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Uithoorn, geen geldig rijbewijs te hebben. Ook werd vermoed dat er alcohol in het spel was. Uit ademanalyse bleek een alcoholpromillage van 0,54. Zij ontving een rijverbod en een aantal bekeuringen.

In vrije tijd op heterdaad

MAARSSEN Een politieagent uit Maarssen die zijn hond uitliet in het park Vechtenstein zag zaterdag rond 20.45 uur dat twee jongens wel heel snel wegrenden bij een brandende doos papier en een eveneens brandende kerstboom. Hij kon de twee jongens (beiden 13 jarige Maarssenaren) in de kraag vatten en overdragen aan enkele dienstdoende collegas. De gemeente bekijkt of er eventuele schade door de jongens moet worden vergoed.

Burger doet aanhouding
MAARSSEN Een voorbijganger heeft zaterdag rond 21.30 op de Gaslaan een jongen aangehouden die veel aandacht had voor geparkeerde autos in de omgeving. Nadat de voorbijganger de jongen (15-jarige Maarssenaar) aan de politie had overgedragen, bleek de jongen een aantal auto-emblemen in zijn bezit te hebben. De jongen is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie