Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 13-01-2002

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 13-01-2002
Politieberichten van 12/1 (13.00) t/m 13/1 (13.00)

Heerenveen: eenzijdige aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 08.20 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Heerenveen op de Rotstergaastweg tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer is met een gebroken linker kuitbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Tjongerschans. De oorzaak van de aanrijding is een plotseling beslagen vizier tijdens het rijden.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Zaterdag omstreeks 13.45 nam een 33-jarige inwoner van Groningen twee trainingsbroeken weg uit een winkel aan de Nieuwestad. Naar aanleiding van het signalement kon de verdachte even later worden aangehouden in de Prins Hendrikstraat. In de bij hem aangetroffen tas zaten daadwerkelijk de twee gestolen broeken. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: getuigenoproep na aanrijding
Zaterdag omstreeks 13.35 reed een 10-jarige inwoner van Heerenveen, op zijn driewieler (aangepaste) fiets, op het fietspad van de Stationstunnel. Op dat moment kwam er vanaf de kant van de Haskeruitgang een scooter. Deze haalde aan het eind van de tunnel een groep fietsers in. De scooter kwam op de helft van de 10-jarige jongen terecht en had geen ruimte om te passeren. De scooter raakte de zijkant van de driewieler met de linkerzijde. Hierdoor kwam de 10-jarige jongen ten val. Hij liep blauwe plekken op zijn knieën op. De scooter is donkergekleurd en had beide koplampen branden. De bestuurder droeg een donkere/zwarte helm, met doorzichtig vizier. De bestuurder heeft niet de moeite genomen om even te stoppen. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen van de aanrijding, hiervoor kan gebeld worden met het algemene nummer van de Politie Friesland, 0900 8844, ook kan worden langsgekomen op het bureau van de politie Heerenveen.

Lemmer: aanrijding
Zaterdag omstreeks 14.00 uur reed een 25-jarige tractorbestuurder uit Sondel met aanhangwagen over de Zeedijk, in de richting van de Rondweg. Op een gegeven moment moest de bestuurder remmen voor een stilstaande auto. Door het krachtige remmen begon de tractor te glijden en kwam dwars te staan. De trekstang van de aanhangwagen kwam klem te zitten tegen het rechterachterwiel van de tractor. Hierdoor schoot de aanhangwagen achter de tractor weg en schoot weg naar de voor hem links van de Zeedijk gelegen parkeerplaats. Hier raakte hij de achterzijde van een auto, eigendom van een 57-jarige inwoner van Wuppertal. Daarna schoof de aanhangwegen tegen de auto van een 47-jarige inwoner van Amsterdam. Door de klap schoof deze auto tegen de auto van een 30-jarige inwoner van Lemmer. Deze schoof weer tegen de auto van een 53-jarige inwoner van Woudsend. Alle voertuigen liepen schade op. De autos van de inwoners van Amsterdam en Lemmer zijn afgesleept.

Holwerd: wadloper in problemen
Zaterdag omstreeks 17.40 uur kreeg de meldkamer een melding dat een 42-jarige inwoner van Roden in problemen verkeerde op het Wad. De man was verdwaald door de zeer dichte mist. Hierop is een politiewagen naar de Veerdam gereden om met optische en geluidssignalen de man binnen te loodsen. Gelukkig was de man in het bezit van een gsm, waardoor hij voortdurend kon communiceren met de politie. Ook de brandweer kwam ter plaatse, die eveneens de zwaailichten in werking stelde. Een helikopter kon niet worden ingezet wegens de mist. Na enige tijd hoorde de man de geluidssignalen. Even later meldde zich de brandweerwagen van Ternaard, die beschikt over een groot, sterk zoeklicht op statief. Toen de man uiteindelijk, uitgeput, het vaste land bereikte is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Later bleek dat de man helemaal geen wadloper was, maar pieren wilde steken om te gaan vissen en was verrast door de snel opkomende mist.

Surhuizum: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zatredag omstreeks 21.30 uur reed een 24-jarige automobilist uit Surhuizum met een snelheid van 148 km per uur over It Langfal. Ter plaatse is 80 toegestaan, derhalve werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Surhuisterveen: aanhouding verdachte
Zaterdag omstreeks 22.00 uur zagen twee mannen, waaronder een 45-jarige inwoner van Harkema, dat een 45-jarige inwoner van Marum, op de Molenweg, bezig was met diefstal van dieselolie uit een aldaar gestalde vrachtwagen. Toen de man hierop werd aangesproken ging hij er in zijn auto vandoor richting Opende. De twee mannen gingen hem achterna. Toen de auto van de verdachte tot stilstand kwam op de kruising Opeinderweg/Kolonieweg stapte deze uit en sloeg een van de mannen met een stok tegen het hoofd. Hierop ging de verdachte er weer vandoor. Even later kon de man door de politie aan de Kolonie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Leeuwarden. De auto van de man werd in beslag genomen.

Minnertsga: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zaterdag omstreeks 23.10 uur werd een 49-jarige automobilist uit Minnertsga gecontroleerd op de Lange Dyk. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 930 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zaterdag omstreeks 22.45 uur werd een 25-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het Groot Schavernek. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 635 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Harlingen: tweemaal rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 23.55 uur werd een 53-jarige automobiliste uit Harlingen gecontroleerd op het Noordijs. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 416 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Een half uurtje later werd een 42-jarige automobilist uit Harlingen gecontroleerd op de Heiligeweg. Hij blies 430 ug/l, eveneens goed voor een rijverbod van vier uur.

Sint Nicolaasga: aanrijding na gebruik drank
Zondag omstreeks 00.15 uur zag de politie op de Langwarderdyk een personenwagen en een vrachtwagen stilstaan, met twee druk met elkaar in gesprek zijnde mannen. Het bleek dat er net een aanrijding had plaatsgevonden. Een 46-jarige vrachtwagenbestuurder uit Rottum had op de Langwarderdyk gereden, in de richting van Langweer. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een 36-jarige Nederlander, veelal verblijvend in het buitenland. Deze reed op het midden van de weg. De vrachtwagenbestuurder reed nog wel naar rechts, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De 36-jarige bleek te hebben gedronken. Op het bureau gedroeg hij zich zeer recalcitrant. Hij weigerde te blazen, waarop hij werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zijn auto is in beslag genomen.

Berlikum: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 00.40 uur werd een 33-jarige automobiliste uit Minnertsga gecontroleerd op de Wiersterdyk. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 600 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: aanrijding na drankgebruik
Zondag omstreeks 02.00 uur reed een 31-jarige automobilist uit Sneek, op de Stadsrondweg Sneek, tegen de auto van een 18-jarige inwoonster van Ureterp, die stilstond voor het rode licht. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 860 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: te veel drank op
Zondag omstreeks 02.25 uur werd een 31-jarige bromfietser gecontroleerd op de Wortelhaven, omdat hij slingerend over de weg reed. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 700 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Het rijbewijs werd niet ingevorderd, omdat de verdachte niet over een rijbewijs beschikt.

Ureterp: aanrijding na rijden onder invloed
Zondag omstreeks stond de auto van een 23-jarige inwoner van Frieschepalen geparkeerd op de Weibuorren. Een 23-jarige automobilist uit Siegerswoude botste met de rechter voorzijde tegen de rechterzijkant van de geparkeerde auto. De inwoner van Siegerswoude had gedronken, hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Berlikum: wildplasser aangehouden
Zondag omstreeks 01.15 uur stond een 38-jarige inwoner van Berlikum wild te plassen op het Hemmemaplein. Toen hij hier door de politie op werd aangesproken wilde hij zijn naam niet geven en hij liep weg. Ook begon de verdachte te schelden en te dreigen. Toen de politie achter hem aanging, gaf hij een politieman een stomp tegen zijn schouder. Hierop werd de verdachte aangehouden. Even later werd nog een 18-jarige inwoner van Finkum aangehouden. Deze had tegen een geparkeerde personenwagen getrapt, de rechterbuitenspiegel vernield en met de handen op de motorkap geslagen.

Kollumerzwaag: brand
Zondag omstreeks 00.30 zag een passant dat de onderzijde van de rieten dakbedekking van een huis aan de Foarwei in brand stond. De man begon te blussen, evenals de buren en de even later aanwezige brandweer. De schade bleef beperkt. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Berlikum: te veel drank op, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreks 04.00 uur werd een 33-jarige automobilist uit Berlikum gecontroleerd op de Gernierswei. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 695 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Bolsward: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.40 uur reed een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Littenseradiel met grote snelheid over de Snekerstraat. Dit was reden om haar te controleren. Zij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 400 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Leeuwarden: twee aanhoudingen
Zondag omstreeks 03.15 uur werd een ruit vernield van een winkel aan de Peperstraat. Een passant had twee jongens gezien en kon een signalement geven. Hierop kon even later een tweetal personen worden aangehouden, een 19- en een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Zij zijn overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: 367 bekeuringen
Van zaterdag omstreeks 15.00 tot en met zondag 06.00 uur zijn in totaal voor het niet goed parkeren in de Leeuwarder binnenstad in totaal 367 bekeuringen uitgedeeld. Dit betreft o.a. bekeuringen voor het parkeerverbod, voor het parkeren zonder parkeervergunning en voor het parkeren op een invalideplaats.

Leeuwarden: weigeren blaasproef
Zondag omstreeks 05.30 uur werd een 28-jarige automobilist uit Lelystad gecontroleerd op de Oostergoweg. Hij viel op door slingerend rijgedrag. De verdachte saboteerde op straat de blaasproef. Ook op het bureau werd de blaasproef gesaboteerd. Hierop kreeg de verdachte een rijverbod van 12 uur, ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...