Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 13-01-2002

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 12 en 13 januari 2002

---

Zevenaar - vechtpartij
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.05 uur, zagen surveillerende agenten dat er in de Marktstraat te Zevenaar, ter hoogte van de Dr. Honigstraat werd gevochten door een groep van zo'n 25 a 30 jongeren. De vechtenden werden uit elkaar gehaald en weggestuurd. Echter de agenten zagen direct daarna dat een tot nu toe onbekend gebleven manspersoon door een andere man in de buik werd geschopt. Deze jongeman, een 18 jarige inwoner uit Duiven, werd ter plaatse door de politie aangehouden. Direct daarna werd een van de agenten door een, naar later bleek 23 jarige inwoner uit Lobith, van achteren aangevallen en vervolgens kreeg de agent van deze jongeman een volle vuistslag in het gezicht. Deze jongeman wist te vluchten doch kon korte tijd later in het centrum van Zevenaar worden aangehouden, waarna hij werd overgebracht naar het hoofdbureau van politie te Arnhem alwaar hij werd ingesloten. De politieman moest zich in het ziekenhuis te Zevenaar onder behandeling stellen waar door de dienstdoende arts verwondingen werden geconstateerd: gezwollen neus, pijnlijke en gezwollen jukbeen en vermoedelijk een lichte hersenschudding. Direct nadat de agent was aangevallen waren binnen enkele minuten 8 collega's ter assistentie ter plaatse waarna de rust weerkeerde.

Babberich en Elst - Rijden onder invloed
In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.35 uur, werd op de Aerdtseweg te Babberich door de politie gecontroleerd een personenauto, bestuurd door een 31 jarige inwoner uit Babberich. Tijdens de controle bleek dat de man alcoholhoudende drank had gebruikt.De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie Zevenaar. Daar bleek, nadat van de man een ademanalysetest was afgenomen, dat hij 1,57 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van deze man werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de man heengezonden
Op zaterdag 12 januari rond 20.00 uur is een 35-jarige man uit Driel aangehouden op de Hollanderbroekstraat te Elst. De man was met zijn auto tegen een boom aan gereden en was licht gewond. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een uitkomst van 675 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Huissen - Bedreiging
Op zaterdagavond 12 januari rond 20.50 uur is een 60-jarige inwoner van Huissen in die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Een buurtbewoner werd door hem bedreigd, die belde de politie en heeft aangifte gedaan. De politie is bezig met het onderzoek. De aanleiding van de bedreiging is nog niet geheel duidelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie