Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten start meldweek 'onveiligheid spoort niet'

Datum nieuwsfeit: 13-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten start meldweek 'onveiligheid spoort niet'

Onder de noemer 'Onveiligheid spoort niet' start FNV Bondgenoten zondag 13 januari een meldweek over de veiligheid op en rond het spoor. Werknemers bij NS worden opgeroepen om onveilige situaties bij de vakbond te melden. Het gaat om onveilige situaties in de breedste zin van het woord; agressie en geweld tegen personeel en reizigers, technische gebreken aan treinen en infrastructuur, slechte communicatie, onvoldoende hulp en ondersteuning bij incidenten en verloedering rond het spoor. Personeelsleden bij NS kunnen gedurende de hele week terecht bij een speciale telefonische meldlijn (030-2738111). Via de website (www.bondgenoten.fnv.nl) en schriftelijke formulieren kan ook melding gemaakt worden.

Alle medewerkers bij het spoor die zijn aangesloten bij de FNV Bondgenoten, zo'n 9500, hebben in december al een brief ontvangen met de oproep om onveilige situaties te melden. Niet alleen conducteurs en machinisten, werkzaam bij NS Reizigers, is gevraagd onveilige situaties door te geven. Ook personeelsleden van onder andere Railinfrabeheer, Nedtrain, NS Stations, de Railverkeersleiding en Noordned Spoor hebben de oproep ontvangen.

Via de post en via de website van FNV Bondgenoten komen dagelijks al tientallen meldingen binnen. De situaties die de werknemers noemen lopen uiteen van defecte remsystemen en openwaaiende deuren tot slecht onderhouden baanvakken en falende software voor het bedienen van wissels en seinen. Ook veel meldingen gaan over agressie.

Met deze campagne wil FNV Bondgenoten concrete signalen en gebeurtenissen verzamelen die het 'spoorwerk' onplezierig of zelfs onmogelijk maken. Na de meldweek organiseert FNV Bondgenoten een aantal regionale bijeenkomsten met leden en niet-leden. Informatie uit deze bijeenkomsten en de resultaten van de meldweek worden gebundeld in een Roodboek. Dit Roodboek bevat verder mogelijke oplossingen en eisen voor verbetering. Op 17 april zal het Roodboek gepresenteerd worden aan de NS-directie en de overheid.

Voor meer informatie:
Roel Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten, 020-5856199 Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten, 030-2738478,
06-51405832

11 jan 02 11:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie