Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Telematica, DINKEL, CIV en WebVuur starten WAP-pilot

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 02-002

02-002 16-01-2002

Telematica, DINKEL, CIV en studentenbedrijf WebVuur starten WAP-pilot

Digitale Secretaresse voor studenten

De WAP telefoon heeft er weer een nieuwe toepassing bij: de Digitale Secretaresse, winnaar van de WAP@UT Prijsvraag van eind 2000. Zo'n honderd eerste en tweedejaars Telematica studenten gebruiken haar vanaf maandag 14 januari als pilot om hun leven beter te organiseren. De applicatie is vorig jaar ontwikkeld door de studenten Jeroen Rook en Reinder Visser van WebVuur, in nauwe samenwerking met het CIV. Met behulp van de enthousiaste inzet van Joke Oosterhuis-Geers (medewerker Informatica) is de pilot bij Telematica gerealiseerd. Wellicht dat na de pilot ook andere UT-studenten van deze nieuwe toepassing kunnen profiteren.

Met de Digitale Secretaresse kun je afspraken plannen, e-mails bekijken, sms'en, (rooster)informatie op Teletop raadplegen en contacten beheren. Als persoonlijke planner kun je met het systeem (groeps)afspraken maken en je agenda en contactpersonen beheren. Bovendien krijg je een herinnering voor je afspraak via een sms. Deze moderne secretaresse heeft als voordeel dat je er toegang toe hebt via de WAP telefoon, Outlook en Internet.

Gedurende de testfase, die dit trimester plaatsvindt, gebruiken WebVuur, DINKEL en het CIV de ervaringen en wensen van de Telematica studenten om de huidige Digitale Secretaresse te verbeteren. De nieuwe WAP toepassing maakt onder meer gebruik van MS Exchange 2000 (webDAV en XML) en de webapplicatie in Java.

Noot voor de pers:
Contactpersoon Telematica:
Joke Oosterhuis-Geers, tel. (053) 489 2931,
e-mail: j.a.oosterhuis-(geers@cs.utwente.nl)

Contactpersoon Bureau Communicatie:
drs. B. Koopmans, tel. (053) 489 4366,
e-mail: (b.j.m.koopmans@bc.utwente.nl)

Internet:www.utwente.nl/civ

© Universiteit Twente 1997-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie