Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 14-01-2002

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Oplichters opgepakt
11:03 maandag 14 januari 2002

Martin Panman,
0592 383211

De politie van Assen heeft onlangs twee mannen aangehouden die er van worden verdacht horecaondernemers te hebben opgelicht.

De mannen, een 31 jarige man uit Assen en een 30 jarige man uit Munster (Duitsland) kochten zogenaamd de horecabedrijven op en bestelden vervolgens allerlei goederen. Om geloofwaardig over te komen werkte de Duitser met vervalste papieren. Twee bedrijven in Assen, een in Giethoorn en een in Vlagtwedde werden de dupe van het tweetal. Ongeveer vijftien toeleveranciers, zoals drankhandelaars, sigarettenhandelaars, automatenhandelaars, enz. werden eveneens de dupe van deze praktijken, want betaald werd er nooit. In totaal werd er voor meer dan 100.000 euro geleverd, maar er werd niet betaald. Uit het onderzoek blijkt dat de 31 jarige Assenaar ook de dupe is geworden van zijn compagnon. Ook hij is opgelicht. Zowel in Assen als in Tynaarlo zijn huiszoekingen gedaan. Administraties zijn inbeslaggenomen.. De Duitse man zit in afwachting van zijn uitlevering naar Duitsland nog vast.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie