Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schepen in dichte mist vertrokken

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten---

Ministerie van Defensie---

vertrek fregatten Den Helder-1

Drie fregatten in dichte mist vertrokken uit Den Helder

14-01-2002

Uitgezwaaid door honderden familieleden en bekenden vertrokken vanmiddag (14 januari) rond 14.00 uur in dichte mist de multipurpose-fregatten Hr.Ms. van Amstel en Hr.Ms. Abraham van der Hulst en het luchtverdedigingsfregat Hr.Ms. Witte de With uit de haven van Den Helder. De drie schepen hebben verschillende missies, die alle gerelateerd zijn aan de internationale strijd tegen het terrorisme.

Voor zowel de familie als de zeevarenden was het een kort afscheid aangezien de schepen, die met tussenpozen van minder dan vijf minuten de haven verlieten, al na vijftig meter uit het zicht waren verdwenen. De mist was zo dicht dat zelfs een boordhelikopter van een van de M-fregatten per vrachtauto van het Marinevliegkamp De Kooy werd aangevoerd en vanaf de kade aan boord werd gehesen Op het havenhoofd bij het Havenkantoor maakte de commandant der Zeemacht in Nederland, vice-admiraal L.L. Buffart front naar de passerende schepen om ze op die wijze te groeten en behouden vaart te wensen.

Hr.Ms. van Amstel is het tweede Nederlandse marineschip dat in het kader van de internationale operatie Enduring Freedom ingezet wordt in het gebied rondom het Arabisch schiereiland. Haar taken zullen bestaan uit waarneming, inlichtingenverzameling, escorte en beveiliging. Hr.Ms. Abraham van der Hulst wordt als extra eenheid ingezet voor anti-drugsoperaties in het Caraïbisch gebied waar het schip rond 24 januari arriveert. Dit in het kader van zogenaamde backfill operaties ter vervanging van Amerikaanse eenheden. Hr.Ms. Witte de With, gaat voor drie maanden naar het NAVO vlootverband Standing Naval Force Mediterranean. Dit vlootverband voert patrouilles uit in het oostelijk bekken van de Middellandse Zee, eveneens in het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme. (foto: Hennie Keeris)

Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

Factsheet: Hr.Ms. Van Amstel

Factsheet: Hr.Ms. Abraham van der Hulst

Factsheet: Hr.Ms. Witte de With

Internetsite Allied Forces Southern Europe: Standing Naval Force Mediterranean

vertrek fregatten Den Helder-2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie