Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV over Commissie klachtenbehandeling aanstellingskeuringen

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Commissie klachtenbehandeling aanstellingskeuringen ARBO - arbo@dds.nl

Op 14 januari 2002 is de Commissie klachtenbehandeling aanstellingskeuringen geïnstalleerd. Deze onafhankelijke commissie behandelt klachten over medische keuringen tijdens sollicitaties en geeft vervolgens een oordeel. Ook gelden extra regels voor aanstellingskeuringen. Zo mag de werkgever de sollicitant geen aanstellingskeuring meer laten ondergaan, als hij de noodzaak daarvan niet al bij de werving heeft vermeld, bijvoorbeeld in de advertentietekst.

De klachtencommissie vloeit voort uit de Wet op de medische keuringen, die op 1 januari 1998 in werking is getreden. Deze wet moet voorkomen dat mensen op zuiver medische gronden worden uitgesloten ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie