Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2002
Politieberichten districten stad Utrecht, 09.10 uur

Beschonken bestuurders

UTRECHT Zondag rond 00.55 uur hielden agenten op de Catharijnesingel een 43-jarige automobilist uit Putten staande. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 0.95. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal van 318.

Zondag omstreeks 01.25 uur reden surveillerende agenten over de Amsterdamsestraatweg. Zij zagen achter hun een scooter rijden waarvan beide opzittenden geen helm droegen. De agenten hielden de jongens staande en wees hen hierop. De agenten herkenden de bestuurder, een 38-jarige Utrechter, van eerder die avond. Toen hadden ze geconstateerd dat hij behoorlijk dronken was. Hierop wilden zij een blaastest afnemen van de man. Daar had de Utrechter echter niet zoveel zin in en wilde wegrijden. Nadat zijn sleutels waren afgepakt, wilde de man weglopen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit de ademtest dat hij een alcoholpromillage had van 2.6. Hij kreeg een rijverbod tot maandagmiddag 16.00 uur en processen-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden zonder helm. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zondag rond 03.30 uur zagen surveillerende agenten een 32-jarige automobilist uit Utrecht zonder verlichting over de Nobelstraat rijden. De agenten wilden de man aanspreken en gaven hem een stopteken. Hieraan voldeed de automobilist niet. Aan het eind van de Nobelstraat miste de bestuurder op een haar na een groep fietsers. Op de kruising van de Nobelstraat met de Maliesingel reed de man over de vluchtheuvel. Uiteindelijk stopte de man ter hoogte van de Schoolstraat. Hij stapte waggelend uit zijn auto, waarop de agenten hem aanhielden. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van 2.15. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zondag rond 20.50 uur namen agenten een 32-jarige man uit Beneden Leeuwen over van medewerkers van de Nederlandse Veiligheidsdienst. Zij hadden de man aangehouden in een parkeergarage in het centrum toen zij hem uit een auto zagen stappen waarin ingebroken was. De man had een autoradio ontvreemd. Hij zit voor verhoor vast en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanrijding met gestolen auto

UTRECHT Zondag om 13.00 uur hoorden mensen (gegevens onbekend) in een nabijgelegen pand op de Demkaweg een aanrijding plaatsvinden. Toen zij naar buiten gingen om te kijken wat er was gebeurd, zagen zij vier jongens uit een auto wegrennen. Zij konden twee van hen in de kraag vatten en aan de politie overdragen. De jongens, 13 en 15 jaar uit Utrecht, zijn voor verhoor ingesloten. De auto die zij verlieten bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij deze diefstal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie