Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De remedie tegen de nieuwste generatie virussen

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

THUNDERSTORE BV

De remedie tegen de nieuwste generatie virussen

De remedie tegen de nieuwste generatie virussen

Computer virussen komen steeds vaker voor en worden steeds agressiever

Iedereen die op een PC werkt heeft wel een keer te maken gehad met een virus. Ondanks het toenemende gebruik van virusscanners, lijkt de virusdreiging in de loop van de jaren alleen maar groter en agressiever te worden. ThunderStore heeft deze dreiging erkend en brengt een oplossing op de markt die dit probleem aanpakt.

Nieuwe generatie virussen
Tot voor kort kon men een virus gedurende de incubatietijd (die bestaat uit een introductie-, reproductie- en activeringsfase) opsporen en verwijderen. Sinds kort hebben we te kampen met een agressiever soort virus die zich gelijk activeert tijdens de introductie.

De virusscanner had voorheen tijdens de incubatietijd ruim de tijd om een virus te detecteren en te verwijderen. Vroeger betrof de virusstrijd dus een strijd tussen virusschrijver en virusscanner. Tegenwoordig speelt het gedrag van PC gebruikers een centrale rol bij het tegengaan van virusinfecties. De incubatietijd is tot bijna nul gereduceerd doordat het virus zich richt op de gebruiker die het virus direct activeert door bijlagen te openen.

Deze lage incubatietijd maakt het mogelijk dat virussen zich binnen de kortste tijd wereldwijd verspreiden. Elk viruslab heeft een gemiddelde responstijd die vroeger voldoende was om een tegengif (update) te maken voor het virus. Tegenwoordig kan het virus zich ruim binnen deze responstijd al wereldwijd verspreid hebben en veel schade aangericht hebben.

Virussen succesvol door verleidende boodschap
Afgelopen tijd is het succes van deze aanpak gebleken uit de virussen die de best beveiligde omgevingen nog wisten te omzeilen. Denk aan het ILOVEYOU virus, Nimda, Code Red, Kournikova, Sircam, etc. Allemaal virussen die allen uitblonken in verleidende teksten. Het is de gebruiker dan ook niet aan te rekenen dat hij onbewust - of door zijn onbekwaamheid - toch een e-mail opent die door de bestaande virusdefensie is gekomen.

De invloed van de gebruiker
Een ander zwak punt in de beveiliging tegen virussen is dat de gebruiker vaak vergeet de virusscanner te updaten waardoor de PC niet meer beschermd is tegen nieuwe virussen. Ook komt het voor dat er nieuwe virussen in omloop zijn waar de virusscanner nog geen update voor beschikbaar heeft. Het lijkt er dus op dat PC gebruikers vaak achter de feiten aanlopen!

ThunderStores aanpak: schakel de invloed van de gebruiker uit Om deze reden heeft ThunderStore X-Tra Secure Policies for Anti-Virus ontwikkeld.
Deze oplossing is een aanvulling op de bestaande virusscanners. X-Tra Secure(tm) voorkomt namelijk dat door het gedrag van gebruikers virussen geactiveerd worden. Nieuwe virussen, waar nog geen updates voor beschikbaar zijn, kunnen gestopt worden. X-Tra Secure(tm) Policies for Anti-Virus richt zich op het in goede banen leiden van het gedrag van gebruikers en van virussen.

Dit gebeurt door het naleven van beveiligingsregels en bedrijfsafspraken door de gebruikers van programmas en bestanden automatisch te laten plaatsvinden. Tevens kan het grootste gevaar voor de activering van een virus, het menselijk handelen, aan banden gelegd worden via een aantal regels die het virusgevaar kunnen beperken.

Enkele voorbeelden
X-Tra Secure(tm) kan voorkomen dat externe programmas Outlook opstarten, zodat virussen zich niet kunnen verspreiden. Bovendien kan
X-Tra Secure(tm) voorkomen dat ongeautoriseerde software geïnstalleerd wordt. Hierdoor had een ILOVEYOU virus, wat gebruik maakt van de VBS script nooit uitgevoerd kunnen worden. X-Tra Secure(tm) zou elke organisatie beschermd hebben tegen het Nimda virus door de toegang van de browser tot bepaalde mappen te blokkeren.

Conclusie: beter voorkomen dan genezen!
Iemand die veel fruit en vitaminen eet, krijgt veel minder vaak te maken met een virus dan iemand die dat niet doet. Mocht er ondanks alle goede maatregelen toch een virus te bestrijden zijn dan nemen we een medicijn in. Deze menselijke reactie zou we dus eigenlijk ook moeten toepassen bij het welzijn van onze computer systemen. Met X-Tra Secure Policies for Anti Virus geven we ons systeem de vitaminen die het nodig heeft om ziektes te voorkomen, want het oude gezegde blijft: Beter voorkomen dan genezen.

Verkoopinformatie
X-Tra Secure Policies for Anti-Virus is te koop vanaf Euro 89 (excl. BTW) per licentie bij ThunderStore. Tel:

073-6144860 (sales@thunderstore.com)

Voor meer informatie over dit bericht en/of beelmateriaal, kunt u contact opnemen met Annerieke Kamphuis - product marketing manager ThunderStore B.V. op 073-6154860 of via email op (annerieke@thunderstore.com)

Over ThunderStore
ThunderStores missie is het leveren van technologie die het mogelijk maakt de integriteit van applicaties en data te bewaken tegen alle dreigingen van binnenuit de organisatie. Dit gebeurt middels het monitoren, beheren en controleren van data- en applicatiegebruik van geautoriseerde gebruikers. ThunderStores oplossingen waarborgen de betrouwbaarheid, integriteit en toegankelijkheid van informatie en tegelijkertijd verkleint het de total cost of ownership.

ThunderStore BV
Havensingel 1
5211 TX s Hertogenbosch
The Netherlands
Tel: +31 (0)73 6154860
Fax: +31 (0) 73 6121830

14 jan 02 10:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie