Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-01-2002
Politiebericht Groningen
Maandag 14 januari 2002

Dagelijkse berichten

Wedde: vrouw gewond bij ruzie
Een 35-jarige vrouw uit Wedde is zondagavond gewond geraakt bij een ruzie in haar woning aan de Oostersingel in Wedde. De vrouw kreeg een woordenwisseling met haar ex-partner over gemeenschappelijk goederen. Tijdens de ruzie greep de 50-jarige ex-man van het slachtoffer een mes en stak de vrouw in de borst. Zij raakte ook gewond aan een hand in een poging de steken af te weren. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De ex is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Winschoten: man moet nog zitten
Aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten heeft de politie zondagnacht een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd slapend aangetroffen op het terrein van de muziekschool en bleek bij een controle door de politie nog 6 dagen hechtenis te moeten ondergaan. De man is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten.

Veendam: jeugdige fietsendieven
De politie heeft zondagmiddag aan het Jan Salwaplein in Veendam twee 14-jarige jongens uit Veendam en Hoogezand aangehouden. De jongens werden bij een woning aan de Langeleegte betrapt bij het stelen van een fiets. Ze gingen er met de fiets vandoor maar één van hen, de knaap uit Hoogezand, werd door de eigenaar van de fiets achterhaald en aan de politie overgedragen. De andere jongen werd door de politie in de omgeving aangetroffen en eveneens meegenomen. Na verhoor zijn de knapen overgedragen aan hun ouders. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vermoedelijk nog een derde jongen bij de diefstal betrokken is geweest. Zijn identiteit is bekend en hij wordt nader door politie gehoord. De gestolen fiets is terug gegeven aan de eigenaar.

Ulrum: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Tilweg in Ulrum zijn zondagmorgen een 35-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden uit de gemeente De Marne gewond geraakt. Ze zaten in een auto, bestuurd door de man, en reden in de richting van Ulrum. Door de gladheid raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt, botste tegen een boom en belandde met de wagen in de sloot. Beide inzittenden liepen bij het ongeval hoofdletsel op. Ze werden met behulp van de brandweer uit de wagen gehaald en voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Adorp: geen rijbewijs; wel drank
Wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs heeft de politie zondagmorgen op de Provinciale weg in Adorp een 56-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel drank op te hebben. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van 1.47 promille werd gemeten. Daar bleek tevens dat de verdachte niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Na verhoor is de man met een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en een dagvaarding voor rijden onder invloed heengezonden. Hij kreeg een rijverbod 7 uur opgelegd.

Groningen: vechtpartij
Bij een vechtpartij op de Gelkingestraat heeft de politie zondagochtend drie Groningers, 18,21 en 25 jaar oud, aangehouden. De drie hadden in een café aan de Gelkingestraat onenigheid gekregen en waren door de cafebaas uit de zaak gezet. Voor het pand begonnen de drie elkaar te schoppen en te slaan. Hierbij raakte de 18-jarige man gewond. Hij moest met een hersenschudding in het ziekenhuis worden behandeld. Nadat alle drie heren meegenomen waren naar het bureau, wensten ze geen van allen aangifte te doen. Na verhoor zijn ze daarom de straat weer opgestuurd.

Groningen: inbraak kapperszaak
Zondagnacht werd ingebroken in een kapperszaak aan de Poelestraat. De daders kwamen het pand binnen door een deur open te breken. Uit het pand werd vermoedelijk slechts enig kleingeld weggenomen. Ook een kapperszaak aan het Gedempte Zuiderdiep kreeg bezoek van het inbrekersgilde. Via een vermoedelijk niet afgesloten achterdeur kwamen de dieven het pand binnen. In de winkel werd het kleingeld uit de nog aanwezige kassa gehaald.

Groningen: druggebruiker ingesloten
Op de Oude Kijk int Jatstraat heeft de politie zondagavond drie mannen opgepakt die in een portiek drugs stonden te gebruiken. Aan het bureau bleek dat een van de drie, een 26-jarige man uit Groningen nog zeven dagen straf te goed had. Hij werd ingesloten voor de parketpolitie. De andere beide mannen werden met een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: laveloze man
Op de Aweg hield de politie afgelopen nacht een 65-jarige stadjer aan. De man lag midden op straat nadat hij met zijn fiets tegen een geparkeerd staande auto was gereden. Toen agenten hem wilden aanspreken reageerde hij nergens op. Dit kwam niet door de botsing, maar hij bleek totaal laveloos op straat te zijn beland. Uiteindelijk werd de man meegenomen naar het bureau en daar ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: dief en heler opgepakt
Op de Grote Markt verkocht een 31-jarige man uit Uithuizen een gestolen fiets aan een 22-jarige Groninger. Agenten zagen dat de steler de fiets wegnam in de Folkingestraat en vervolgens met de fiets naar de Grote Markt reed. Daar sprak hij verschillende mensen aan om de fiets te kunnen verkopen. Uiteindelijk trapte de 22-jarige stadjer er in. Hij kocht de fiets voor vijf Euro van de dief. Na de koop grepen de agenten in en rekenden de beide verdachten in. Na verhoor gingen beiden met een proces verbaal de straat weer op.

Groningen: letsel ongeval
Op het Schuitendiep botste een 41-jarige man uit Heiligerlee met zijn auto tegen een stadsbus van Arriva. De buschauffeur moest met zijn bus het Schuitendiep op steken en reed daarbij op de linkerweghelft tegen de auto van de man uit Heiligerlee. De autobestuurder klaagde over rugpijn en hij werd naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen. Beide voertuigen liepen schade op. .

Haren: frontale botsing
Op de Kromme Elleboog botste een 70-jarige man uit Haren met zijn auto frontaal op de auto van een 26-jarige man uit Haren. De 70-jarige automobilist kwam door nog onverklaarbare wijze op de verkeerde weghelft terecht. Na onderzoek door de politie bleek dat de 70-jarige man alcohol had gebruikt. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht en daar werd een bloedproef genomen. Ook de 26-jarige Harener moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Groningen: snelkraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een fotozaak aan het Overwinningsplein. De daders braken een rolluik van de winkel open en vernielden vervolgens het glas van de toegangsdeur waarna men het pand kon binnengaan. In het pand werden een aantal vitrines kapot geslagen en hieruit werden diverse foto- en videocameras weggehaald alsmede enkele mobiele telefoons. De schade is aanzienlijk.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie