Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Almere lanceert verkiezingswebsite

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten
Programmabureau Advies Overheid.nl

Almere lanceert verkiezingswebsite

De Almeerse politiek lanceert een opkomstbevorderende campagne. "Juist jouw stem telt op 6 maart" zijn de kernwoorden van de campagne stembuscommunicatie die vrijdag 11 januari officieel van start is gegaan. De campagne wordt gevoerd in het kader van de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 6 maart 2002.

Het initiatief voor de campagne ligt bij het Politiek Platform Almere (PPA). De in de raad zittende politieke partijen hebben hun krachten gebundeld in dit platform. Zij voeren gezamenlijk activiteiten uit met als doel de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezing te bevorderen. De gemeente heeft een ondersteunende rol.

Stembuscommunicatie
De campagne is gericht op jongeren en allochtonen in het bijzonder. Uiteraard wordt er ook veel aandacht geschonken aan kiesgerechtigde Almeerders in het algemeen. Er is een groot scala aan activiteiten. Zo schrijft het Politiek Platform Almere onder andere de videoprijsvraag 'Wie maakt het beste verkiezingsspotje?' uit in samenwerking met omroep Flevoland. Daarnaast wordt er in de campagne gewerkt met de bekende Almeerders Quinty Trustful, Jrgen Raymann en burgemeester Ouwerkerk. Zij zullen verschijnen op onder andere posters, driehoeksborden. Verder is een aantal studenten van het Instituut for Information Engineering bezig met de ontwikkeling van een speciale verkiezingssite. Op de site www.almere.nl/gemeenteraadsverkiezing is algemene informatie over het stemmen en over de politieke partijen te vinden. Ook organiseert het PPA samen met Almeerse maatschappelijke organisaties een aantal politieke discussies in de maand februari.

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie