Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Olympische schoenen zijn klaar

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DELTA ORTHOPEDIE

Olympische schoenen zijn klaar

De Seves Formule 1 schoen klaar voor de Olympische spelen De revolutionaire schoen ontworpen voor en door Topsporters is nu klaar voor de Olympische Spelen.In dit Olympische jaar zijn Carl Verheijen, Renate Groenewold en Andrea Nuyt samen met Seves bezig geweest met het testen van de ultieme schaatsschoen. Dit seizoen was de periode om in vorm te raken en te zoeken naar het ultieme gevoel dat via de schoenen op het ijs moet komen.
Net als in de Formule 1 de technische ontwikkelingen snel gaan heeft Seves op het laatste moment met behulp van strips en spoilers kans gezien de luchtweerstand van de schoenen met 5 tot 7% te reduceren.

Custom boots
Er is veel tijdswinst te behalen met een perfect passende schaatsschoen, waardoor de krachten zonder verlies overgebracht kunnen worden naar het ijs.Custom boots of wel, maatschoen na gipsmodel gemaakt, worden persoonlijk aangemeten. De toegepaste methode is uniek door toepassing van druk-analyse voordat de voeten in de juiste stand worden afgegipst.Het geheim zit hem in de Carbonmix in combinatie van thermoplastische materialen.Het gevoel dat de schaatser ondervindt, moet een zijn met het 'schaatsgevoel'.

Meer kracht
De schaatser ervaart met eenzelfde krachtsinspanning 3 tot 5% meer afzet.
Seves geeft aan dat het voor de meeste schaatsers een probleem is te leren om gaan met deze nieuwe ontwikkeling. Zij hebben met hun talent en beschikbaar materiaal hun grenzen wel bereikt. Als je bedenkt dat zoveel verschillende soorten voeten met hun pasvorm en stabiliteitsprobleem in een en dezelfde standaard schoen moet passen.

Aerodynamische strips en spoilers
Bij een basis snelheid van 50 km/h voorzien de huidige seves schoenen van lakleer, aan minimale luchtweerstand.Doordat de afzetvoet in een vlakke stand tegen de basissnelheid in snel weer wordt bijgetrokken, ondervindt de schoen een luchtweerstand van 70 tot 80 km/h.Tot op heden is deze enorme luchtweerstand onderschat, maar van wezenlijk belang om te komen tot het modelleren van de ideale vormgeving. Door het testen in 'windstromingen' blijkt er een remming te ontstaan achter de hiel van de schoen. Door een spoiler in de vorm van een achtersteven van een zeilboot, wordt de lucht in combinatie met zijdelingse strips verdreven.

Internationaal
Topschaatsers zijn wereldwijd bezig met het testen van nieuwe materialen.
Veel schaatsers zijn er in middels achter gekomen dat de ontwikkeling van schaatsschoenen lang is achtergebleven. Bijna iedere Topschaatser prutst tegenwoordig met verschillende materialen aan zijn schoen om de ideale pasvorm en stabiliteit te verkrijgen. Sinds de verandering van de
klapschaats zijn de schoenproblemen alleen maar groter geworden door meer instabiliteit.

Innovatieve technologie
Ondanks de Formule 1 schoen blijft Seves veel tijd besteden in het ontwikkelen en verbeteren van het product, zodat de schaatssporter ook na 7 jaar technologie, optimaal kan blijven presteren. Op het gebied van de aërodynamica, gewicht en schaatsgevoel is nog veel te ontwikkelen en te bevestigen.De schoenen worden op dit moment alleen als custom aan Toppers geleverd maar is na maart 2002 beschikbaar voor de anderen.

Bron : Seves
Onderwerp : Formule 1 Olympische Schaatsschoen Verzonden : 14 januari 2002
Voor meer informatie : Willem Seves Orthopedisch Schoentechnicus
Te bereiken : 0548-618837 of 0548-619046 of 06-22243995
Mail : (seves@wxs.nl) Website: www.seves.nl Foto's : op aanvraag beschikbaar

14 jan 02 14:18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie