Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winkelketen Schlecker probeert onder vonnis uit te komen

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Winkelketen Schlecker probeert onder vonnis uit te komen

Schlecker probeert onder vonnis uit te komen

Met een kort geding op 15 januari probeert winkelketen Schlecker onder het vonnis van de rechter van oktober 2001 uit te komen. In dat vonnis bepaalde de rechter dat het personeel van Schlecker onder de - duurdere- CAO voor het levensmiddelenbedrijf valt. Ook sprak de rechter uit dat Schlecker binnen twee maanden met terugwerkende kracht vanaf 22 augustus 1996 de verschillen in onder meer loon en ziektegeld moest opheffen.
In het kort geding, dat morgen in Arnhem wordt behandeld, vraagt Schlecker opschorting van het vonnis tot er uitspraak is gedaan in het hoger beroep dat het bedrijf tegen het vonnis aantekende.

Maria Sigmond, bestuurder van FNV Bondgenoten is furieus: 'Schlecker probeert op alle mogelijke manieren onder het vonnis uit te komen. Wachten op hoger beroep levert weer jaren vertraging op en het personeel maar wachten.Terwijl het vonnis van oktober zo duidelijk en terecht was. Ik reken er op dat de rechter geen medewerking zal verlenen aan deze vertragingstactiek.'

Vandaag verloor Schlecker overigens een ander kort geding tegen FNV Bondgenoten.Het bedrijf vroeg de rechter om de aanwezigheid van werknemers van Schlecker bij het kort geding van dinsdag 15 januari te verbieden.Dan zou er, volgens Schlecker, sprake zijn van collectieve actie en staking. Schlecker ving bot: FNV Bondgenoten verwacht morgen enkele tientallen actievoerders van Schlecker bij de rechtbank. Van staking is geen sprake, meldt de bond.

Het kort geding is om 15.00 uur in het Paleis van Justitie in Arnhem, Walburgstraat 2-4.
Schlecker is een winkelketen en levensmiddelen waar 1300 mensen werken. Er zijn zo'n 270 vestigingen in Nederland.

Meer informatie:
Maria Sigmond, bestuurder, 030-2637172, 06-51255961 Jos van Dijk, voorlichter, 030-2738377, 06- 22518743

14 jan 02 14:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie