Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontploffing in vrachtauto op bedrijfsterrein bij Maastricht

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2002 Politiebericht ontploffing in vrachtauto (HP 16.15) Maandag 14 januari 2002

Maastricht, ontploffing in tankoplegger:
Vanmorgen 14 januari 2002 heeft op een bedrijfsterrein gelegen aan de Klipperweg te Maastricht een ontploffing plaatsgevonden in een tankoplegger welke op het bedrijf gereinigd werd. Door de ontploffing raakte een werknemer van het bedrijf licht gewond. Een gedeelte van het dak van de schoonmaakplek werd door de ontploffing weggeblazen. Een 26 jarige werknemer van het bedrijf was vanmorgen omstreeks 09.20 uur doende met het schoonmaken van de binnenkant van een tankoplegger die vrijwel leeg was. De oplegger was geladen geweest met carbid van welke stof mogelijk een kleine hoeveelheid in de tankoplegger achtergebleven was. Bij het onder hoge druk met water reinigen van de inhoud van de tankoplegger heeft vermoedelijk door statische elektriciteit een ontploffing plaatsgevonden die door het geopend mangat van de tankoplegger de werknemer in het gezicht trof. Hij werd door een ambulance naar het academisch ziekenhuis te Maastricht vervoerd waar hij aan lichte verbrandingverschijnselen werd behandeld. Daarna kon hij het ziekenhuis verlaten.
Het boven de tankoplegger aanwezige dak liep door de ontploffing behoorlijke wat schade op. Een gedeelte daarvan werd door de kracht van de ontploffing weggeblazen.

De politie heeft samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat divisie Vervoer (voorheen de Rijksverkeersinspectie), de Arbeidsinspectie, de Brandweer en de Gemeente Maastricht afdeling Milieu vanmorgen en vanmiddag een verder onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de ontploffing. Uit het onderzoek is gebleken dat zowel het transportbedrijf, als het bedrijf waar de reiniging plaatsvond geen enkel wettelijk voorschrift hebben overtreden. De oorzaak van de ontploffing moet een elektrische statische lading zijn geweest waardoor carbidgas welke zich in de tankoplegger gevormd heeft tot ontploffing is gekomen.
De afdeling Milieu van de Gemeente Maastricht bekijkt momenteel of er aanvullende maatregelen opgelegd moeten worden, waardoor soortgelijke ontploffingen bij de schoonmaak voorkomen kunnen worden. Of de tankoplegger schade heeft opgelopen door de ontploffing kan nog niet worden gezegd. De politie heeft de papieren van de tankoplegger ingenomen. De tankoplegger zal het eerst onderzocht en daarna opnieuw gekeurd dienen te worden voordat deze in gebruik genomen kan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie