Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 14-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 15.20 uur) Maandag 14 januari 2002

Sittard, rijden onder invloed:
Een 45 jarige inwoner van Sittard is zondagavond 13 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag zondagavond omstreeks 20.45 uur een bekende in een personenauto over de Odasingel te Sittard rijden. Van de bestuurder was bekend dat hij in het geheel niet in het bezit was van een rijbewijs. De automobilist werd daarop gecontroleerd. Bij het eerste contact met hem roken beide politieagenten dat de bestuurder gedronken had. Het alcoholgebruik werd daarop nog eens bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder bleek daadwerkelijk niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.9 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. In het kader van snelrecht mag de inwoner van Maastricht zich in maart verantwoorden bij de Officier van Justitie.

Sittard, woninginbreker gijzelt inzittenden personenauto: Een onbekend gebleven man heeft zondagmiddag 13 januari 2002 twee inzittenden van een personenauto gegijzeld op de Sjiefbaan te Sittard om aan zijn achtervolgers, de bewoners van een woning waarin hij ingebroken had, te ontkomen.
De onbekend gebleven man pleegde zondagmiddag omstreeks 13.00 uur een inbraak in een woning aan de Molenweg te Sittard. De bewoners zagen de inbreker juist van het erf van de woning weglopen, maar dachten in eerste instantie dat het een buurman was. Echter nadat vast kwam te staan dat er een inbraak in hun woning had plaatsgevonden, waarbij een portefeuille werd gestolen met daarin 500 euro, zochten zij de omgeving af naar de mogelijke inbreker. Die kregen zij in de buurt van het station te Sittard in het vizier en spraken hem aan. De inbreker trok echter een mes en dreigde ermee te steken. Hij wist daarop te ontkomen door achterin in een personenauto te stappen die juist op het punt stond om te gaan vertrekken. De twee inzittenden werden door vluchtende inbreker met een mes bedreigd en gedwongen om weg te rijden. Na een rit door Sittard moest de bestuurder naar het station in Geleen Oost te rijden. Daar stapte de gijzelnemer uit en verdween. De twee inzittenden van de personenauto, een 59 jaar oud echtpaar woonachtig te Sittard, reed daarna meteen weg en waarschuwde de politie. De gijzelnemer is een ongeveer 30 jarige man van wie elk spoor nog ontbreekt. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar zowel de inbraak als de gijzeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie