Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

F-16 inzet Afghanistan naar verwachting in tweede kwartaal

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

F-16 vlb. Twenthe

F-16 inzet Afghanistan naar verwachting in tweede kwartaal

15-01-2002

De F-16's die Nederland beschikbaar houdt voor de strijd tegen het terrorisme zullen naar verwachting pas in het tweede kwartaal van dit jaar worden ingezet. Het is de bedoeling dat de Nederlandse gevechtsvliegtuigen samen met Deens en Noorse toestellen de toebedachte taken ("close air support") gaan uitvoeren vanaf een basis in Centraal-Azie.

De F-16's behoren tot de Defensie-eenheden die de regering in het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme eind vorig jaar ter beschikking stelde. Afgezien van F-16's stelt ons land ook andere eenheden van de krijgsmacht ter beschikking. Zo zijn landmachtmilitairen actief in Afghanistan als onderdeel van de International Security Assistance Force, marinefregatten in de wateren rond het Arabisch Schiereiland, de West en de Middellandse Zee en verzorgen transportvliegtuigen van de luchtmacht de verplaatsing van personeel en materieel naar het crisisgebied.

* Dossier: Strijd tegen het terrorisme


* Achtergrondinformatie F-16 Fighting Falcon

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie