Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recordaantal musicalartiesten in Musicals in AHOY'

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

APS: Recordaantal musicalartiesten in Musicals in AHOY'

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Datum en tijd: 15-01-2002 18:21

Dit is een origineel persbericht.

Recordaantal musicalartiesten op prestigieus podium: Musicals in AHOY'

Van 20 tot en met 22 juni presenteert Joop van den Ende Theaterproducties eenmalig in AHOY' in Rotterdam een unieke serie musicaloptredens waaraan meer dan twintig grote namen uit de musicalwereld meewerken. Nooit eerder in de theatergeschiedenis stonden zoveel musicalsterren samen op een podium. Zes namen zijn vandaag bekend gemaakt: Pia Douwes, Simone Kleinsma, Danny de Munk, Stanley Burleson, Willem Nijholt en Liesbeth List. Zij hebben meegespeeld in grote musicalproducties als Elisabeth, Chicago, Miss Saigon en Piaf, De Musical. Zij nemen op het moment dat de populariteit van musicals een absoluut hoogtepunt beleeft, drie dagen lang het podium in beslag van de zaal die bekend staat om optredens van grote namen uit het popcircuit. Speciaal voor de musicaloptredens zal AHOY' worden aangepast zodat het tot het grootste theater van Nederland wordt getransformeerd.

Musicals zijn nog nooit zo populair geweest. Afgelopen theaterseizoen bezochten meer dan twee miljoen Nederlanders een musical. In 2001 gingen in Nederland twintig producties in premiere, een recordaantal. Alleen al in de zomer van dat jaar waren er meer musicals te zien dan er tot de jaren '70 in heel Nederland werden geproduceerd. In de Verenigde Staten en Engeland is de populariteit van musicals al veel langer een feit. Joop van den Ende heeft Nederland en Duitsland internationale bekendheid gegeven wanneer het gaat om musicals.

Naast twintig tot dertig bekende musicalsterren zal een live orkest van bijna vijftig personen de sterrencast in AHOY' begeleiden. Een imposant koor bestaande uit 25 mensen zullen de sterren vocaal ondersteunen. Daarnaast zullen 24 ensembleleden op het podium te zien zijn. Bovendien zullen enkele artiesten die het publiek niet direct met musicals associeert een spectaculair gastoptreden verzorgen. De regie van deze voorstelling is in handen van Guus Verstraete, bekend van zijn vele tv-registraties. Aan het programma Musicals in AHOY' wordt op dit moment hard gewerkt. Hoogtepunten uit meer dan vijftien jaar musicals van Joop van den Ende en van andere producenten uit binnen- en buitenland worden er op een bijzondere manier in verwerkt.

Musicals in AHOY' gaat 20 juni 2002 in premiere. De kaarten voor deze unieke voorstellingen kunnen vanaf half februari worden gekocht bij de Reserveerlijn (0900 - 300 5000, 45 eurocent per minuut) of via de AHOY'.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie