Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegenthart positief over uitbreiding Loot-scholen

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vliegenthart positief over uitbreiding Loot-scholen

Vliegenthart positief over uitbreiding Loot-scholen

Staatssecretaris Vliegenthart van VWS wil meer scholen die aangepast onderwijs verzorgen voor jonge sporttalenten. Op dit moment telt Nederland veertien van dergelijke zogenoemde Loot-scholen. Voor een betere spreiding over Nederland zouden dit er 20 moeten worden.

Vliegenthart nam vandaag in het Olympisch stadion in Amsterdam het rapport Met Loot naar de top in ontvangst. Dit rapport, dat in opdracht van de ministeries van VWS en OCenW is gemaakt, gaat over de toekomst van de Loot-scholen (Landelijk overleg onderwijs en topsport). In tien jaar is het aantal leerlingen op deze scholen gestegen van enkele tientallen tot ruim 1.300. Dit zijn landelijke of regionale topsporters, inclusief spelers van clubs in het betaald voetbal.

Volgens de staatssecretaris is het zeer belangrijk dat sporttalenten de mogelijkheid krijgen topsport te combineren met een schoolopleiding. De sportieve levenscyclus van een topsporter is doorgaans kort: in het gunstigste geval tien tot vijftien jaar. Bovendien haken velen onderweg af. Ondertussen stelt topsport steeds zwaardere eisen aan de jonge sporter. De Loot-scholen hebben recht op een goede toekomst, aldus Vliegenthart.

De Loot-scholen willen onder meer extra geld voor professionalisering van de landelijke ondersteuning. Vliegenthart is bereid hiervoor geld uit te trekken. Daarnaast wil zij de komende tijd overleg op gang brengen tussen de scholen, de sport, gemeenten en sponsors over een duidelijker regeling voor de financiering van de scholen. Nu verschilt de financiering nogal per school; ook de bijdrage van ouders loopt uiteen.

Met LOOT naar de top 1. Met LOOT naar de top
Speech, 15-1-2002

Met LOOT naar de top 2. Met LOOT naar de top
Nota, 15-1-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie