Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

T&P Fund Management lanceert wereldfonds met ingebouwd extra

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Wereldfonds met ingebouwd extra


CAPELLE a/d IJSSEL, 11 januari 2001 -- T&P Fund Management, een volle dochter van de Rotterdamse vermogensbeheerder Tielkemeijer & Partners, introduceert een tweede beleggingsfonds op Euronext Amsterdam.

Naast T&P Resultante Fund, dat belegt in de hoofdfondsen van de Amsterdamse beurs, is het vanaf 15 januari a.s. mogelijk in te schrijven op T&P Resultante Global Fund. Zoals de naam al weergeeft zal de portefeuille van dit fonds worden opgebouwd uit internationale aandelen. Doelstelling van het fonds is om over een middellange periode een beter resultaat te behalen dan de MSCI World Index.

Uit verschillende wetenschappelijke publicaties is gebleken dat de meeste fondsbeheerders er niet in slagen de relevante benchmark
-meestal een index- te verslaan. Over een periode van vijf jaar wordt de benchmark door zo'n 75% van de beleggingsfondsen niet gehaald en over een periode van tien jaar is dit percentage maar liefst 90%. Dit komt voornamelijk door het kostenaspect. Hoe actiever het beleggingsbeleid van de fondsmanager, des te groter de kans dat het eindresultaat teleurstelt.

Het beleggingsbeleid van T&P Fund Management is voor beide fondsen gebaseerd op een 'buy and hold'-strategie. Bij deze strategie wordt zo weinig mogelijk gehandeld, dit om transactiekosten te besparen. Het extra rendement dat nodig is om vaste kosten te kunnen financieren en toch de index te verslaan komt uit een uitgekiende optiestrategie. Door consequent en gebalanceerd opties te schrijven (verkopen) op de aandelenportefeuilles van de beleggingsfondsen is het mogelijk een outperformance te behalen. Bijzonder aan deze methode is dat de beleggingsbeslissingen gegenereerd worden door het risicomanagement- systeem dat door Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer is ontwikkeld . Dit systeem is uniek in zijn soort.

De beursintroductie van T&P Resultante Global Fund is op 15 februari 2002. De aandelen zijn te verkrijgen via alle Nederlandse banken en via Stichting T&P Beleggersgiro. Via de beleggersgiro is het gedurende de emissieperiode mogelijk om zonder kosten in te schrijven, vanaf 15 februari zijn de instapkosten 0,25%. Voor meer informatie of inschrijfformulieren kan contact worden opgenomen met:

T&P Fund Management BV
Postbus 8683
3009 AR Rotterdam
telefoon: 010-20 40 560
mail@resultante.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie