Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor bestuursvoorzitter ROC

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Koninklijke onderscheiding voor scheidend bestuursvoorzitter ROC

De heer A. Vogelaar, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC Leiden, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats op 15 januari, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor medewerkers van het ROC Leiden.
Deze bijeenkomst vindt plaats in de aula van het gebouw Laboratoriumtechniek, Leidsedreef 5 te Leiderdorp. Gepland tijdstip uitreiking: 17.15 uur.
De uitreiking geschiedt door de Leidse loco-burgemeester drs. R.A.M. van der Sande.

De heer Vogelaar begon zijn loopbaan in het beroepsonderwijs als leraar bouwkunde aan de Christelijke MTS in Leiden. In 1981 werd hij benoemd tot adjunct-directeur van de MTS, in 1985 gevolgd door het directeurschap van die school.
In 1990 ontstond door fusie de Middelbaar Technische Sectorschool Leiden. De heer Vogelaar werd voorzitter van de Centrale Directie. Hij slaagde erin de verschillende culturen van de vier fusiepartners bijeen te brengen tot een sterk samenhangend geheel. In 1996 fuseerde de school met enkele andere opleidingen tot het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Leiden. Hierbij waren vijf verschillende instellingen voor beroepsonderwijs betrokken. Het aantal studerenden steeg tot 11.000 en het aantal medewerkers tot 800. De heer Vogelaar was drie jaar lid van het College van Bestuur. Vanaf 1 mei 1999 heeft hij het voorzitterschap van dit college vervuld. In september van het afgelopen jaar heeft de heer Vogelaar zijn functie wegens vervroegd uittreden neergelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie