Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Noord-Holland hecht aan dokterswoning

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 15 januari 2001

Provincie hecht aan dokterswoning

De provincie wil de dokterswoning aan de Dreef behouden. Het Rijksmonument zal ook in de nieuwbouw onderdeel blijven uitmaken van het provinciale kantoorcomplex aan de Dreef. Architectenbureau MAP uit Barcelona krijgt wel de opdracht om nogmaals te studeren op een passende aansluiting tussen oud en nieuw. Dit is door de Stuurgroep- Nieuwbouw Dreef van de provincie Noord-Holland vandaag bevestigd.

De provinciale stuurgroep onder voorzitterschap van commissaris van de Koninging
prof. dr. J.A. van Kemenade, ontzenuwt hiermee een mogelijk misverstand.
De dokterswoning is een Rijksmonument. Het is steeds de bedoeling geweest van de provincie om monumentale panden te behouden. Dit is ook steeds de opdracht geweest aan de architect die een nieuw kantoorpand voor de provincie ontwerpt. In het voorlopig ontwerp voor dit nieuwe pand is de dokterswoning dan ook prominent aanwezig. Er is door vertegenwoordigers van verschillende betrokken groeperingen van omwonenden en deskundigen kritiek geuit op de samenhang tussen oud en nieuw. De provinciale stuurgroep heeft opdracht verleend om die samenhang nog eens te bestuderen.
het definitieve ontwerp, inclusief dokterswoning, zal naar verwachting medio 2002 gepresenteerd worden.

Inlichtingen: Ben Kessens, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie