Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier consortia investeren in windpark bij Egmond Aan Zee

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SENTER

Vier consortia willen investeren in windpark bij Egmond Aan Ze

Op vrijdag 11 januari jl. heeft het Projectbureau CO2-reductieplan vier projectvoorstellen ontvangen voor de inrichting en exploitatie van het zogenoemde Near Shore Windpark (NSW). Het park, dat minimaal acht kilometer uit de Nederlandse kust bij Egmond aan Zee wordt gebouwd, krijgt een vermogen van maximaal 100 MW. In Nederland is dit het eerste windpark in zee. Een belangrijk doel van het windpark is, naast de productie van groene energie, het genereren van kennis met het oog op de toekomstige bouw van windmolenparken op zee buiten de twaalf mijlszone.
Na een exploitatieperiode van 20 jaar wordt het park afgebroken. Voor het .Near Shore Windpark. kunnen consortia maximaal 27,2 miljoen Euro subsidie krijgen.

De projectvoorstellen zijn ingediend door: E.ON Benelux Services BV, NoordzeeWind (een consortium van Shell Wind Energy BV en NV Nuon Duurzame Energie), North Sea Wind Power (een consortium bestaande uit Siemens Nederland, Heijmans en Van Oord ACZ) en een consortium van de partijen Electrabel Nederland NV, Vestas Nederland Windtechnologie BV, Jan de Nul NV en Fabricom Electrical BV.

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken zorgt het Projectbureau CO2-reductieplan, dat gevestigd is in Zwolle, voor de selectie van de ingediende projectvoorstellen. De adviescommissie Near Shore Wind brengt haar advies uit aan de Minister van Economische Zaken. Medio april van dit jaar wordt het resultaat van de beoordelingsprocedure door de Minister bekend gemaakt. Naar verwachting wordt het park in de zomer van 2003 gebouwd.

Het Projectbureau CO2-reductieplan is een samenwerkingsverband van Novem en Senter.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie