Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe subsidieronde Milieu & Technologie 2002

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

Nieuwe subsidieronde Milieu & Technologie 2002

Tussen 1 januari en 15 oktober 2002 kunnen bedrijven, brancheorganisaties, kennisinstellingen en universiteiten weer subsidie aanvragen bij het programma Milieu & Technologie. Novem voert dit programma uit voor het ministerie van VROM. Vooralsnog is er 2,6 miljoen beschikbaar.

Het programma wil de ontwikkeling, demonstratie en toepassing van innovatieve milieugerichte technologie stimuleren. Dit betekent dat naast het technisch vervolmaken van innovaties ook steun gegeven wordt aan het in de markt zetten er van.

Voor een geslaagde doorbraak in de markt is een goed onderbouwd businessplan essentieel. Het programma Milieu & Technologie helpt daarbij door subsidie te geven voor onderzoek naar diverse marktaspecten, kennisbescherming, financieringsmogelijkheden en netwerken (de zogenaamd niet-technische aspecten).

Er is ook subsidie beschikbaar voor projecten die een bijdrage leveren aan het oplossen van milieuknelpunten uit het doelgroepenbeleid Milieu en Industrie in n van de volgende branches: basismetaal, beton, chemie, grafische industrie, metalectro, papier-en karton, textiel-en tapijt, voedings-en genotmiddelen of de rubber-en kunststofverwerkende industrie.

Daarnaast geeft het programma subsidie aan projecten uit de gehele industrie die door innovatieve, technologische vernieuwing van productieprocessen veel grondstoffen, energie of water besparen.

Naast geld biedt het programma ook kennis en kennissen. Wij kunnen uw vragen op het gebied van technologische ontwikkelingen, stand der techniek, innovatiemanagement, marktintroductie, etc beantwoorden of u doorverwijzen naar relevante partijen.

Het programmasecretariaat helpt u graag verder als u subsidie wilt aanvragen of informatie zoekt: telefoon 030-2393 412 of e-mail
(milieutechnologie@novem.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie