Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 14.05 uur) Dinsdag 15 januari 2002

Maastricht, rijden onder invloed
:
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 15 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 03.00 uur over de Hertogsingel te Maastricht en viel op wegens een onzekere rijstijl. Een politiepatrouille controleerde daarop de bestuurder waarbij bleek dat deze naar alcohol rook. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest echter nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Een 20 jarige inwoner van het Franse Joinville is dinsdagmorgen 15 januari 2002 bekeurd wegens het rijden onder invloed. Een politiepatrouille zag de Franse auto omstreeks 00.30 uur over de Franciscus Romanusweg te Maastricht rijden waar de auto en beide inzittenden werden gecontroleerd. De bestuurder bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder erd daarop meegenomen naar het politiebureau waar deze een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de Fransman werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg nog een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Maastricht, twee valse briefjes van 50 aangetroffen: Maandagmiddag 14 januari 2002 zijn bij een tankstation aan de Bergerstraat te Maastricht twee valse bankbiljetten van 50 aangetroffen. Het personeel van het tankstation incasseerde de gehele dag geld en bemerkte s middags dat in de kassa twee valse bankbiljetten van 50 aanwezig waren. Wie die had uitgegeven werd niet bekend. Het papier van de bankbiljetten is van minder goede kwaliteit, het knispert niet zoals echte bankbiljetten doen en het watermerk is geheel afwezig. De politie heeft beide valse biljetten in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Valkenburg, auto gestolen bij woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan Strabeek te Valkenburg. De inbrekers hebben zich de toegang tot de woning verschaft na het forceren van het slot in de voordeur. In de woning werden kasten en laden doorzocht. Ontvreemd werd een geldbedrag van 150. Ook de autosleutels werden door de inbreker meegenomen. De voor de woning geparkeerde personenauto werd daarop door de inbreker eveneens gestolen. In de loop van de morgen werd tussen Vroenhof en de A-79 te Valkenburg enkele goederen langs de weg aangetroffen die bij onderzoek uit de gestolen personenauto afkomstig bleken te zijn. De goederen zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De politie onderzoekt de woninginbraak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie