Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieucontroles in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

15-1-2002

Milieucontroles in Maassluis

Sinds enige tijd heeft de gemeente Maassluis weer een eigen milieucontroleur in dienst. De milieucontroleur ziet toe op en controleert de naleving van de geldende wet- en regelgeving op milieugebied, waaronder alle regels die er in Maassluis zijn voor het omgaan met afval en de vervuiling van de leefomgeving. Deze regels zijn vastgelegd in de Milieuverordening. De milieucontroleur kan rode of gele kaarten uitdelen aan mensen die zich niet aan de regels houden. Een gele kaart geldt als een waarschuwing. Wie ondanks waarschuwingen toch weer de fout ingaat, loopt het risico een rode kaart te krijgen. Dat betekent dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. De milieucontroleur heeft de bevoegdheid om boetes uit te delen en de boete voor overtredingen van de Milieuverordening bedraagt minimaal 46,=.

In de maand december van het vorige jaar is door de milieucontroleur tegen diverse bewoners uit zowel de Burgemeesterswijk , de Sluispolder-Oost als ook de Van Beethovenlaan, na uitreiking van de RODE kaart, proces-verbaal opgemaakt vanwege het niet op de juiste wijze aanbieden van huishoudelijk afval. Deze bewoners hadden hun afval tussen de voor hen bestemde verzamelcontainers neergezet terwijl deze containers niet geheel gevuld waren. Ook heeft de milieucontroleur geconstateerd dat een persoon, gekleed in driedelig kostuum, vanuit zijn auto afval dumpte in de verzameldcontainers bestemd voor de bewoners van de Burgemeester v.d. Brandelerstraat. Betrokken persoon bleek geen bewoner van de straat. Omdat zijn eigen grijze container vol was dacht hij dat hij zijn afval wel elders kon achterlaten. De man is gewaarschuwd en de milieucontroleur heeft hem zijn juist gedumpte afval uit de container laten halen.
Op de Burgemeester Schwartzlaan werd naast de ingang van de flat een partij grofvuil (diverse stuks huisraad) aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat een bewoner uit de flat naar elders was verhuisd met achterlating van dit afval . Ook had de bewoner verzuimd een afspraak te maken met de reinigingsdienst voor het laten ophalen van het grof vuil. Deze nalatige bewoner heeft een rekening gekregen voor het opruimen van zijn afval, en bovendien ook een proces-verbaal .

Wie klachten heeft over vervuiling van de omgeving door, onder andere, het verkeerd omgaan met afval, kan dit melden bij de gemeentelijke milieucontroleur, telefoon (010) 5931899.

Gekoppelde producten:
Handhaving van de milieuwetgeving

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie