Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie vuurwerkcontroles in Arnhem

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Arnhem
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Arnhem

Evaluatie vuurwerkcontroles In oktober en december 2001 hebben inspecteurs van de gemeente Arnhem in samenwerking met de politie en brandweer de jaarlijkse vuurwerkcontroles uitgevoerd. In totaal zijn in Arnhem 23 verkooppunten gecontroleerd. Tijdens de eerste controles in oktober werden 25 overtredingen geconstateerd. Bij de controles tijdens de verkoopdagen werden 12 overtredingen geconstateerd, die veelal ter plekke ongedaan konden worden gemaakt.

In totaal zijn 65 controles uitgevoerd. Er is dit jaar geen vuurwerk in beslag genomen en er zijn geen procesverbalen opgemaakt. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen ruim 600 kilo vuurwerk in beslag werd genomen en 10 procesverbalen zijn geschreven. Er is dit jaar één dwangsom opgelegd, maar niet geïnd omdat de overtreding tijdens de verkoopdagen reeds ongedaan was gemaakt. De 12 overtredingen tijdens de verkoopdagen waren van dien aard dat ze geen direct gevaar opleverden voor de omgeving en ter plekke ongedaan konden worden gemaakt. Het ging bijvoorbeeld om vuurwerk dat tegen de wanden van de opslagplaats was gezet.

Werkwijze
Het inspectieteam is in oktober 2001 begonnen met de eerste controles. Deze eerste controles waren vooral gericht op de constructieve- en brandwerendheidseisen van de verschillende bewaarplaatsen. Gebleken is dat er veel ingrijpende aanpassingen dienden te worden gerealiseerd. Omdat er echter in een vroeg stadium is begonnen met de eerste controles konden veel ondernemers de tekortkomingen nog verhelpen. In totaal zijn er, van de toen nog 23 verkooppunten, 2 verkooppunten geweest die de vereiste maatregelen of aanpassingen niet konden realiseren binnen de gestelde termijnen en dus geen vuurwerk konden verkopen. Ieder verkooppunt is ten minste twee maal bezocht gedurende de verkoopdagen. Tijdens de verkoopdagen is voornamelijk gecontroleerd op de hoeveelheid vuurwerk, de wijze van opslag en de omgang met vuurwerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie