Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra subsidie voor Theater De Lieve Vrouw Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 15-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

Extra subsidie voor Theater De Lieve Vrouw

datum: 15 januari 2002

Theater De Lieve Vrouw (TDLV) moet een aantal voorzieningen treffen in het kader van arbeidsomstandigheden en brandveiligheid. Dit geldt niet alleen voor TDLV. De gemeente inventariseert welke voorzieningen noodzakelijk zijn bij instellingen voor welzijn, cultuur en sport. Vooruitlopend hierop wil het college ¤ 29.495,71 (f 65.000,-) extra subsidie aan TDLV verstrekken voor de aanstelling van een betaalde medewerker techniek.

Een aantal instellingen voor welzijn, cultuur en sport heeft bij de gemeente claims ingediend voor te treffen voorzieningen op het gebied van arbeidsomstandigheden en brandveiligheid. Die claims worden geďnventariseerd. Daarna wordt bekeken welke claims prioriteit hebben en kunnen worden uitgevoerd binnen het voor 2002 en 2003 beschikbare structurele budget. Daarnaast moet een aantal instellingen zoals De Flint en TDLV een aantal maatregelen voor eigen rekening nemen en doorberekenen in de tarieven.

Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting heeft TDLV op indringende wijze aangegeven, dat er bij dit theater nijpende problemen zijn. Het aantal activiteiten en het aantal bezoekers is fors toegenomen. Daardoor is het onverantwoord om vrijwillige medewerkers de verantwoording te laten dragen voor de opbouw van de voorstellingen en voor de veiligheid als er veel publiek in huis is. Zo kan bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor ontruiming bij brand niet aan een vrijwilliger worden overgelaten. Alleen een professionele betaalde kracht kan door structurele en steeds op de actualiteit aangescherpte instructies deze taken vervullen. In bestuurlijk overleg tussen de gemeente en Stichting TDLV is afgesproken, dat de besluitvorming over financiering van een betaalde medewerker techniek wordt bespoedigd. De overige claims van TDLV worden meegenomen in de inventarisatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie