Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over NASA-plannen voor het Discovery programma

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 8 januari 2002

Persbericht

Nieuws uit de Kosmos: Nasa gaat jacht maken op exoplaneten

Het Artis Planetarium presenteert in 2002 een nieuwe reeks van 6 lezingen onder de noemer Nieuws uit de Kosmos. Hierin wordt het allerlaatste astronomische nieuws, heet van de kosmische naald, gepresenteerd. De lezingen worden gegeven door de gerenommeerde wetenschapsjournalist Govert Schilling. In de eerste lezing op woensdag 16 januari zal Govert Schilling stilstaan bij de meest recente NASA-plannen voor het Discovery-programma.

Dit programma heeft tot doel om in korte tijd en voor weinig geld veelbelovende ruimteonderzoeksprojecten uit te voeren. Eerdere Discovery-vluchten waren o.a. NEAR-Shoemaker, Mars Pathfinder en Lunar Prospector. De twee nieuw gekozen projecten zijn Dawn en Kepler. Dawn gaat onderzoek doen aan de twee grootste planetoïden in het zonnestelsel: Ceres en Vesta. Kepler gaat op jacht naar planeten bij andere sterren door vele duizenden sterren in de gaten te houden en te kijken of er af en toe misschien een planeet voor langs beweegt.

De lezing vindt plaats op woensdag 16 januari, om 20.00 uur, in het Artis Planetarium. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Na de pauze wordt een van de programmas van het Planetarium vertoond. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. Abonnementhouders van Artis hebben gratis toegang. Voor meer informatie: 020 5233 426.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie