Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premier Kok opent expositie Appeltjes van Oranje

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Premier Kok opent op 16 januari a.s. expositie 'Appeltjes van Oranje'

Donderdag 10 januari 2002 - Minister-president W. Kok zal op woensdag 16 januari a.s. in het AgriCentrum in Den Haag de expositie 'Appeltjes van Oranje' openen. Deze expositie bestaat uit geschilderde en gefotografeerde stillevens met appels van onder anderen Jan Voerman jr., Henk Helmantel en Cornelis le Mair en wordt georganiseerd met het oog op het naderende huwelijk van de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta.

LTO-Nederland en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) geven ter gelegenheid van het huwelijk van de kroonprins ook een boek uit met dezelfde titel als de expositie. Het eerste exemplaar zal door NFO-voorzitter J.G. van Haarlem aan premier Kok worden uitgereikt. Op de tentoonstelling zijn ook werken te zien van Jacobus van Looij, prof.ir. Albrecht Marinus Sprenger, Willem Arnoldus Witsen, Marco Klee Fallani,
Henk Gerritsen en Ineke Wisselink.

Op de openingsbijeenkomst zal naast premier Kok het woord worden gevoerd door
LTO-voorzitter G.J. Doornbos en algemeen directeur ing. D. Duijzer van LTO-Nederland. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om de expositie (gratis) te bezoeken op de zaterdagen 19 en 26 januari, en de zaterdagen 2, 9, 16 en 23 februari a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is AgriCentrum, Prinsevinkenpark 19 in Den Haag.

LTO-Nederland organiseert iedere twee jaar een expositie. In 1999 was het onderwerp 'Het Haags Platteland'. De tentoonstelling, die toen in het teken stond van koe, kunst, stad en platteland, telde vijftig schilderijen van koeien. Deze waren gemaakt door prominente leden van de Haagse School en hedendaagse koeienschilders en staan eveneens in een boekje. Doel van de exposities en de bijbehorende uitgaven is om stad en platteland dichterbij elkaar te brengen en de betekenis en functie van het landelijk gebied zichtbaar te maken.

Nadere informatie: Jack Luiten (tel. 070-3382721)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO-Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie