Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

5.000 Euro om eigen kunstproject te verwezenlijken bij RUG

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

16 jan 2002

Nummer

8 16 januari 2002

Kunststipendium RUG

Vijfduizend euro om je eigen kunstproject te verwezenlijken

Vijfduizend euro om je eigen kunstproject te verwezenlijken Noot voor de pers

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar een kunststipendium voor studenten ingesteld. Creatieve studenten kunnen projectvoorstellen indienen op alle gebieden van kunst. Voor de inzender van het beste voorstel ligt vijfduizend euro klaar om het project in het studiejaar 2002/2003 uit te voeren. Het RUG kunststipendium is uniek in Nederland.

Alle mogelijke artistieke uitingen komen in aanmerking of ze nu van schriftelijke, muzikale, twee- of driedimensionale aard zijn. Muziek, toneel, dans, beeldende kunst, literatuur, video - alles is mogelijk. Zowel groepen als individuen kunnen meedingen. Een deskundige jury, bestaande uit Kees van Twist (directeur van het Groninger Museum), Maria van Dalen (dichteres), Tom van der Goot (directeur Stadsschouwburg Groningen), Douwe Wiersma (decaan faculteit Wis-en Natuurkunde) en Henk Spoeltman (directeur USVA), beoordeelt de voorstellen op originaliteit, doordachtheid en kans van slagen.

De Rijksuniversiteit Groningen ondersteunt al studenten die op sportief of ondernemersgebied actief zijn. Het kunststipendium is er om studenten te stimuleren zich tijdens de studie op cultureel gebied te ontwikkelen. Met het stipendium krijgen studenten de kans een project uit te voeren dat zij anders wellicht niet hadden kunnen realiseren.

Projectvoorstellen kunnen ingeleverd worden t/m 31 maart 2002

Noot voor de pers

Meer informatie: tel. 06-12524912 of www.usva.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie