Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegendhart wil meer id-banen in de sport

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS minvws.nl

Min VWS: Meer ID-banen in de sport

Woensdag 16 januari 2002, nummer 3

MEER ID-BANEN IN DE SPORT

Het aantal gesubsidieerde banen in de sport (ID-banen) neemt nog steeds behoorlijk toe. Staatssecretaris Vliegenhart van VWS heeft dat woensdag in Den Haag bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijzen voor het beste amateur-sportbestuur van het jaar. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad Sport, Bestuur en Management. In de eerste helft van vorig jaar steeg het aantal ID-banen in de sport met tien procent tot bijna 1300. Sportverenigingen kunnen mede met behulp van de ID-banen hun positie verbeteren en met name oook vrijwilligers ontlasten, aldus Vliegenthart.

De staatssecretaris concludeert uit de inzendingen voor de verkiezing dat sportbesturen meer en meer aandacht geven aan de werving en het behoud van vrijwilligers. Bij vier van de acht genomineerde projecten stond dit centraal. Vliegenthart: .Ik vind dat het bewijs dat de sport voor een groot deel drijft op vrijwilligers. Maar ook het bewijs dat er in Nederland nog altijd heel veel mensen zijn die belangeloos de handen uit de mouwen willen steken.. De staatssecretaris heeft in 2001 ter versterking van het lokale vrijwilligerswerk jaarlijks ruim 11 miljoen euro uitgetrokken.

De eerste prijs bij de verkiezing gaat naar het bestuur van de Haagse korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest, de tweede prijs naar de Stichting Topschutters Texel en de derde prijs naar de voetbalvereniging Reiger Boys uit Heerhugowaard.

-0-0-0-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie